niet op vakantie door corona hapjes

Niet op vakantie? Haal het buitenland naar huis!

Jeuj! Het is vakantie! Hier heb ik toch best al even naar uitgekeken hoor. Onder andere omdat we nu heerlijk aan het zwembad zouden liggen op Gran Canaria. In verband met de Corona crisis gaat dat helaas niet door. Dat wil echter niet zeggen dat we bij de pakken neer gaan zitten! Het weer is prachtig, dus we kunnen er hier ook een prima vakantie van maken. Weet je wat? Bak eens wat lekkere internationale hapjes…zo haal je het buitenland naar je huis tijdens de vakantie. Je kunt zelfs iedere dag op vakantie naar een ander land, haha. Zet Italiaanse muziek op met de Italiaanse hapjes en zing Duitse schlagers mee als je aan de brezels zit…Fijne vakantie!

flammkuchen bakken oktoberfest

Duitse Flammkuchen

We beginnen lekker dicht bij huis, namelijk in Duitsland. Tijdens de kerstmarkten in Duitsland snoep ik graag van heerlijke Flammkuchen…een lekkere en lichte snack die er wat mij betreft altijd wel in gaat, haha. Bovendien kun je deze Flammkuchen ook prima op de barbecue bereiden, en daar is het weer voor! Dit vergroot het vakantiegevoel alleen maar extra, dus lekker doen!

Internationaal bakken: Chinese Mooncakes

Chinese mooncakes

De tweede vakantie gaat iets verder weg: we gaan helemaal naar China! Haal de Chinese waaiers tevoorschijn en duik de keuken in voor deze heerlijke mooncakes. Hoewel ze van origine hartig zijn, heb ik er een zoete variant van gemaakt. Zo weet je zeker dat ook de kinderen er heerlijk van zullen smullen!

italiaanse worstenbroodjes snack hapje

Italiaanse worstenbroodjes

Italië is ook een vakantieland waar veel Nederlanders naartoe gaan in de meivakantie. Met deze lekkere worstenbroodjes maak je een leuke mix tussen iets typisch Nederlands en de Italiaanse keuken. Met slechts een paar ingrediënten zet je deze lekkere broodjes op tafel. Een heerlijke snack voor een echte Italiaanse middag. De kinderen kunnen heel goed meehelpen om de worstenbroodjes te rollen, dus je hebt ook gelijk een leuke gezinsactiviteit te pakken….hoppaaaa!

Oktoberfest Brezel Pretzel Eindresultaat

Duitse Brezels

We maken nog een tussenstop in Duitsland. Dit keer maken we er een heuse Oktoberfest-middag van. Wat echt niet kan ontbreken tijdens een Oktoberfest zijn de heerlijke Brezels. Hoewel je ze tegenwoordig gewoon kant-en-klaar kunt kopen bij de Lidl is het natuurlijk ook heel erg leuk om deze zelf te maken. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook een lekkere, Duitse snack om van te genieten met zijn allen! Zet die schlagers maar vast aan, haha.

Handige hapjes mac 'n cheese muffin

Amerikaanse Mac ‘n cheese muffins

Als ik aan een gerecht denk wat ik vaak in Amerikaanse films terug zie komen dan denk ik toch wel aan Mac ‘n cheese. Hier kun je prima een lekkere snack van maken die het goed doet op een Amerikaanse middag thuis. Ga lekker een Amerikaanse film bingewatchen, zet wat popcorn en huge bekers fris of ranja op tafel en de middag kan beginnen! Deze snack kun je overigens ook, als de kids weer naar school mogen, meegeven in de lunchbox!

meringue schuimpjes makkelijk hapje pasen

Zwitserse meringues

Hoewel het natuurlijk hartstikke Frans klinkt, komen de meringues oorspronkelijk uit het Zwitserse plaatsje Meiringen. We gaan gezellig een dagje naar Zwitserland met zijn allen dus, haha. Voor het maken van deze meringues heb je even wat geduld nodig, maar dan heb je ook heerlijke luchtige snoepjes waar je met zijn allen van kunt genieten. Een heel leuk recept om samen te maken. Wie durft de schaal met opgeklopt eiwit ondersteboven boven zijn hoofd te houden? Hihi.

croissantlollies

Franse croissantlollies

We maken een tussenstop in Frankrijk! Dan kunnen we natuurlijk niet anders dan lekkere croissantjes maken… We maken echter niet de standaard croissants voor het ontbijt, we maken er een lekkere snack van. Deze croissantlollies zijn gemakkelijk om te maken, en met een paar leuke Franse chansons leef je een middagje als God in Frankrijk!

Handige hapjes tortillataartjes - eindresultaat

Mexicaanse tortillataartjes

We maken nog een laatste verre reis… we gaan naar Mexico….Mexihiiiicooooooo! Deze tortillataartjes doen me steeds denken aan Mexicaans eten. Een lekker hapje om de reis mee af te sluiten dus. Zet je sombrero op je hoofd, teken ene Mexicaanse snor en duik de keuken in. Na een klein half uurtje staan deze heerlijke tortillataartjes al klaar om opgegeten te worden…genieten hoor!

Zou jij op vakantie gaan nu? En heb je behoefte aan hapjes uit verre landen? Noem een land en ik maak er een hapje bij, lijkt me leuk om te doen! Dan zie je ze binnenkort online verschijnen…

Deel deze post via

Leave a Comment