maak makkelijke meringues schuimpjes zelf

Handige hapjes: Maak makkelijke meringues

Meringues, heerlijke luchtige schuimpjes… Superzoet, en ze smelten op je tong. Bovendien zijn ze in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen, wat het ook nog eens een feestje  maakt om naar te kijken! Ze staan geweldig op de paastafel. Aangezien ei een van de hoofdingrediënten is past het perfect bij Pasen!Weet je dat deze lekkere snoepjes bovendien ook nog eens heel gemakkelijk zelf te maken zijn? Het enige wat je er voor nodig hebt, naast de ingrediënten, is heel veel geduld… Het is de moeite waard, dat beloof ik je!

ingredienten makkelijk meringues pasen

Hoor wie klopt daar kinderen?

Oh nee, dat is natuurlijk van een heel ander feestje dan Pasen… maar kloppen gaan we zeker doen als we deze meringues maken! Voor zo’n 50 meringues gebruik ik 4 eiwitten, 250 gram kristalsuiker en wat citroensap. Het is belangrijk dat alles goed vetvrij is als je de meringues gaat maken. Hier gebruik ik het citroensap voor. De garde en mixerkom doe ik helemaal af met een papiertje met citroensap erop. Dit zorgt ervoor dat het geheel vetvrij is. Vervolgens doe ik de eiwitten in de mixerkom. Het is belangrijk dat hier geen eigeel bij zit, omdat het eiwit dan niet mooi gaat schuimen als ik het op ga kloppen.

Ik zet de mixer aan en klop de eiwitten op tot ze lekker schuimen. Vervolgens doe ik er, beetje bij beetje, de suiker bij. Als alle suiker erin zit mix ik het geheel nog zo’n 8/9 minuten door. Het wordt dan een mooie stevige en glanzende schuim. Het schuim is goed als er mooie pieken ontstaan op het moment dat je de garde uit het schuim haalt. Tenslotte voeg ik een paar druppels roze, vloeibare kleurstof toe. Nog even mixen en er ontstaat een lichtroze schuim.

mixen makkelijk meringues pasen

Het wachten kan beginnen

Nu komt het moment dat je geduld op de proef wordt gesteld… Met behulp van een spuitzak maak je mooie toefjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met een (vetvrij gemaakte) lepel wat hoopjes op een plaat te leggen. Doe wat jou mooi lijkt, met de materialen die je voorhanden hebt. De meringues zetten niet meer uit, dus je hoeft geen extra afstand te bewaren. De bakplaat schuif ik vervolgens in het midden van de oven. Deze is op 90 graden voorverwarmd.

meringue schuimpjes bakken makkelijk hapje pasen

Na 90 minuten zet ik de oven uit. De deur van de oven zet ik op een kier. Het is namelijk belangrijk dat de meringues geleidelijk aan afkoelen. Als ze goed zijn afgekoeld haal ik de bakplaat uit de oven. Het leukste moment van zelf bakken is nu aangebroken: het proeven! Heerlijk hoe die zoete schuimpjes smelten op je tong. Probeer het nu maar bij één meringue te laten, haha. Een krokante buitenkant, en een beetje een fluffy binnenkant. Echt een van mijn favorieten hoor! Naast dat ze superlekker smaken zien deze meringues er ook nog eens hartstikke feestelijk uit! Ideaal voor bij de paasbrunch. Of om lekker uit te delen aan familie en vrienden. Ik durf te wedden dat iedereen dit kan waarderen…als je ze niet allemaal zelf op eet, haha.

meringue schuimpjes makkelijk hapje pasen

 

Deel deze post via

Leave a Comment