Handige hapjes mac 'n cheese muffin

Handige hapjes: Mac ‘n Cheese muffins

Dit keer geen gezond handig hapje, wel een heerlijke sinner voor in de lunchbox! Macaroni met kaas, ik ken weinig kinderen die dat niet lekker vinden. Pasta is sowieso vaak favoriet en met kaas al helemaal. Mac ‘n cheese, zoals de Amerikanen deze maaltijd noemen, is gemakkelijk om te toveren tot een lekker en vullend hapje wat je prima mee kunt geven in de lunchbox.

Handige hapjes mac 'n cheese muffins roeren                              Handige hapjes mac 'n cheese muffins roeren

Pasta? Ja dat past!

Ten eerste kook je de pasta. Volg hiervoor de aanwijzingen die op de verpakking staan. Ik gebruik zo’n 200 gram macaroni. Dit is voldoende voor 12 goedgevulde muffinvormen. Ondertussen kun ik vast een roux maken van 30 gram boter en 30 gram bloem. Ik gebruik speltbloem, je kunt gewoon de bloem gebruiken die jij in je kast hebt staan. Als dit een mooi geheel is voeg ik langzaam 500 ml melk toe. Ik schenk de melk er langzaam bij en roer ondertussen met een garde tot alle klonten eruit zijn.  Hier roer ik 100 gram kaas aan toe. Ik gebruik cheddar en mozzarella, gebruik zelf vooral wat je lekker vindt!

Als de pasta gekookt is giet ik hem af. Vervolgens roer ik de pasta door het kaasmengsel.

Handige hapjes mac 'n cheese muffins oven

Bakken maar

De mac ‘n cheese lepel ik vervolgens in een ingevette muffinvorm. Ik strooi er nog een beetje geraspte kaas overheen en zet het in een voorverwarmde oven van 180 graden Celcius. Na een kwartier haal ik de mac ‘n cheese muffins uit de oven. Let op: ik laat ze goed afkoelen voor ik ze uit de muffintray haal. De kaas is dan al wat gestold waardoor de muffins een stuk steviger zijn!

Deze muffins zijn ideaal als snack bij de lunch. Bovendien kun je ze prima invriezen, waardoor je altijd een lekkere toevoeging aan de lunch bij de hand hebt!

Handige hapjes mac 'n cheese muffin

Deel deze post via

Leave a Comment