paasbrunch makkelijk recept croissantlollies

Handige hapjes: Croissantlollies

Het is alweer bijna Pasen! Wat is er  nu leuker dan een lekker uitgebreide paasbrunch op tafel zetten? Allemaal heerlijke hapjes die je gezellig kunt delen met elkaar. Ik kan er echt van genieten om samen aan een grote tafel te zitten en uitgebreid te eten. Nadeel van zo’n paasbrunch is wel dat ik vaak niet echt meer behoefte heb aan avondeten, haha. Maar ja, dat nemen we dan maar op de koop toe…als dat het ergste is… Deze croissantlollies zijn ideaal om te serveren tijdens Pasen. Heel gemakkelijk om te maken en echt superlekker. Eigenlijk gewoon een croissantje met jam, maar dan al kant en klaar…

ingredienten croissasntlollies paasbrunch hapje

Easypeasy

Deze croissantlollies zijn echt heel gemakkelijk om te maken. Croissants maak je uiteraard van croissantdeeg. Een blikje is voldoende voor lollies voor het hele gezin! Daarnaast gebruik ik jam, een ei voor een kleurtje op de croissants en lolliestokjes. Ik gebruik hier ijsstokjes voor. Papieren rietjes zijn ook prima: die zien er bovendien ook nog eens lekker vrolijk uit!

Croissantdeeg snijden croissasntlollies paasbrunch hapje

Het croissantdeeg rol ik uit. Ieder plakje waar je normaal gesproken een croissant van zou maken snijd ik in de lengte in tweeën. Zo krijgen de croissants een mooi formaat. Ideaal voor een lolly!

Croissantdeeg met jam croissasntlollies paasbrunch hapje

Vervolgens smeer ik een beetje jam op ieder puntje croissantdeeg. Dit hoeft echt maar een klein laagje te zijn, dat is ruim voldoende voor de lollies. Anders stroomt de jam eruit op het moment dat je een hap wil nemen, niet zo chique als je er op zijn paasbest uit ziet…haha.

Croissantdeeg oprollen croissasntlollies paasbrunch hapje

Vervolgens rol ik de croissantjes op. Ik begin bij de brede kant en rol naar de smalle kant toe. Zoals je op de foto kunt zien kunnen de kids hier ook prima bij helpen! Als alle croissantjes gerold zijn leg ik ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Even insmeren met wat losgeklopt ei en dan schuif ik de bakplaat in de oven. Na 12 minuten in een oven die op 180 graden is voorverwarmd zijn ze mooi bruin en helemaal gaar. Het kan zijn dat het bij jouw oven iets langer of iets korter duurt…niet alle ovens werken hetzelfde. Als de croissantjes wat afgekoeld zijn steek ik de ijsstokjes in de croissantjes. Je kunt ze vervolgens op een bord leggen, of allemaal in een vaasje zetten. Het ziet er lekker feestelijk uit op de paastafel!

Deel deze post via

Leave a Comment