Handige hapjes tortillataartjes - eindresultaat

Handige hapjes: Tortillataartjes

Soms heb ik zin in om een wrap te eten tijdens de lunch. Ik koop dan een pak wraps, eet er één of twee, en vraag me vervolgens af wat ik met de rest van de wraps kan doen.  Deze tortillataartjes zijn een voorbeeld van een gerecht dat je kunt maken met leftover tortillas. Bovendien een gemakkelijke manier om al gedurende de dag aan een deel van de aanbevolen hoeveelheid groenten te komen!

Handige hapjes tortillataartjes - ingredienten

Wat heb ik nodig?

Ik begin met het klaarzetten van alle ingrediënten. Ik gebruik drie wortelwraps van No Fairytales. Dan krijg ik stiekem nog meer groenten  binnen! Daarnaast gebruik ik vier eieren, Italiaanse roerbakgroenten, een half bakje crème fraîche en 100 gram geraspte kaas.

Handige hapjes tortillataartjes - stap 1 Handige hapjes tortillataartjes - stap 2

Uitsnijden en vullen

Met een ronde uitsteker met een diameter van 9 cm snijd ik rondjes uit de wraps. Een beker kan ook prima dienst doen als uitsteker! Ik druk de wortelwraps in een ingevette muffinvorm. Nog niet alle wraps blijven liggen zoals ik wil. Als ik de vulling erin doe zullen ze dit gelukkig wel doen!

De eieren klop ik op met de crème fraîche. Als het voldoende gemengd is doe ik de helft van de kaas erbij. Ik kruid het met wat peper en zout.

Het eiermengsel giet ik in de tortillavormpjes. Hier strooi ik de groenten overheen. Ik zet het geheel in de oven die ik op 180 graden heb voorverwarmd. Na 7 minuten strooi ik de rest van de kaas er overheen. Hierna gaan de tortillataartjes nog 7 minuten terug in de oven.

Als de taartjes uit de oven komen laat ik ze even afkoelen. Je kunt ze zowel warm als koud eten. Lekker snacken tijdens de vrijmibo of meegeven in de lunchbox kan dus prima! Lekker hoor…

Handige hapjes tortillataartjes - eindresultaat

Klik hier voor nog meer handige hapjes!

Deel deze post via

Leave a Comment