Internationaal bakken: Chinese Mooncakes

Internationaal bakken: Chinese Mooncakes

Dit schooljaar geeft mijn zus Engelse les op een school in China. Je kunt dichter bij huis werken, haha. Uiteraard hebben we wel geregeld contact. Hierdoor hoorde ik ook voor het eerst van het Chinese Mid-Autumn festival. Klinkt ook zo lekker Chinees hè, haha. Na het Chinese Nieuwjaar is dit het grootste feest in China. Het wordt gevierd op de 15e dag van de 8e maand van de Chinese kalender. Dit jaar duurt het festival van 22 tot 24 september.

Het festival wordt ook wel het Moon Festival genoemd, omdat de maan in deze tijd van het jaar het rondst en helderst is. Hierom worden er tijdens dit festival mooncakes gegeten. Een zoete snack met een vulling van lotuspasta en een gezouten eierdooier afkomstig uit een eendenei. Dit is een recept waar je vrij lang mee bezig bent. Zoals je wellicht gemerkt hebt ben ik van de gemakkelijke en snelle recepten. Hierom maak ik een easypeasy variant van de mooncakes, met een vulling van jam. Deze versie is ook nog eens een stuk lekkerder voor de kids!

Internationaal bakken: Chinese Mooncakes - mal

Ik gebruik hiervoor wel de speciale mooncake-vorm. Deze is op diverse websites te bestellen.

Internationaal bakken: Chinese Mooncakes - benodigdheden

Mengen en kneden

Voor deze versie van de mooncakes gebruik ik 50 gram suiker, 2 eierdooiers, 100 gram gesmolten boter, 200 gram bloem en een snufje zout. Ik begin met het mixen van de suiker, 1 eierdooier en de boter. Als dit goed gemengd is giet ik het mengsel bij de bloem en voeg ik een snufje zout toe. Ik kneed tot er een bal ontstaat. Deze bal rol ik in huishoudfolie en zet ik een half uur in de koelkast.

Internationaal bakken: Chinese Mooncakes - Vullen stap 1 Internationaal bakken: Chinese Mooncakes - Vullen stap 1 Internationaal bakken: Chinese Mooncakes - bakplaat

Vullen

De oven verwarm ik voor op 190 graden Celcius. Als ik het deeg uit de koelkast heb gehaald verdeel ik het in zes gelijke stukken. Ik pak de vorm en vul deze met deeg. Het midden laat ik leeg: hier doe ik een theelepel jam in. Vervolgens dek ik het af met een stukje deeg. Dit herhaal ik zes keer. Als alle mooncakes op de bakplaat staan bestrijk ik ze met eigeel. De bakplaat schuif ik voor 20 minuten in het midden van de oven.

Als ze eruit komen zien ze er prachtig bruin uit: om op te eten! Laat dat nou net de bedoeling zijn….

Internationaal bakken: Chinese Mooncakes

Deel deze post via

Leave a Comment