Handige hapjes: Italiaanse worstenbroodjes

Dat ik, als rasechte Brabantse, worstenbroodjes erg lekker vind hoef ik je vast niet meer te vertellen! Eerder deelde ik al een recept voor supergemakkelijke Brabantse worstenbroodjes op mijn blog. Naast de Brabantse variant, heb ik ook een Italiaanse variant van de worstenbroodjes bedacht. Nog gemakkelijker, en ook erg lekker. Ideaal om te serveren tijdens een borrel of een feestje. Deze worstenbroodjes smaken overigens ook heerlijk tijdens een brunch: kortom, ze zijn echt overal inzetbaar!

Of je worst lust!

Worstenbrood bestaat natuurlijk, de naam zegt het al, uit brood en worst. Het brood maak ik in dit geval van pizzadeeg. Dit wordt los per rol verkocht. Voor de worstjes gebruik ik cocktailworstjes. Een beetje Italiaanse kruiden geven er een lekker Italiaans tintje aan. Het ei gebruik ik om de broodjes mee af te strijken zodat ze een mooie bruine kleur krijgen.

Ik begin met het uitrollen van het pizzadeeg. Vervolgens snijd ik het deeg in kleine rechthoekjes. Groot genoeg om de worstjes in te kunnen doen. De tomatensaus die bij het pizzadeeg zit smeer ik met behulp van de achterkant van een lepel uit over de rechthoekjes. Vervolgens doe ik hier wat Italiaanse kruiden overheen. Tenslotte leg ik op ieder stukje pizzadeeg een cocktailworstje. Het pizzadeeg rol ik hier vervolgens omheen. Het is niet erg als het uiteinde van de worstjes een klein stukje uitsteekt.

Hierna leg ik de broodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Hier besmeer ik de broodjes met wat losgeklopt ei. Tenslotte schuif ik de bakplaat in de oven. Deze heb ik op 200 graden voorverwarmd. Na 15/20 minuten (even goed in de gaten houden) zijn de broodjes klaar om gegeten te worden! Je kunt ze warm serveren, maar ook koud smaken ze heerlijk!

Deel deze post via

Leave a Comment