knutselen herfstvakantie activiteiten spinnenweb kastanje

10 Tips voor leuke goedkope activiteiten in de herfstvakantie

In het zuiden van het land, waar ik woon, is het alweer bijna herfstvakantie! Vandaag is de laatste schooldag en morgen kunnen we weer lekker een week lang leuke dingen gaan doen met de kids. Ik heb er nu al zin in! Mocht je nu even niet meer weten wat je allemaal kunt gaan doen heb ik 10 tips voor leuke activiteiten voor in de herfstvakantie voor je. Zo hoeven de kids zich de hele vakantie geen moment te vervelen!

1. Pompoen uitsnijden

Bij ons kun je nu op bijna iedere hoek van de straat wel pompoenen kopen. Zo groot of zo klein als je wilt, voor ieder wat wils. Superleuk natuurlijk om samen met de kids een pompoen uit te hollen zodat je alvast helemaal klaar bent voor Halloween. Bij diverse winkels, denk aan tuincentra of de Action, kun je setjes kopen waarmee je de pompoen gemakkelijk uit kunt hollen en uit kunt snijden. Een waxinelichtje erin en het feest is compleet! Vind je het uitsnijden nog niet zo’n succes? Met verf kun je ook de mooiste creaties maken van een pompoen!

Billy Bird Hemelrijk Zeeroversland

2. Ga naar een binnenspeeltuin

In oktober heb je natuurlijk geen idee wat het weer gaat doen. Mocht het nou tegenvallen is een binnenspeeltuin een hele goede optie. Denk bijvoorbeeld eens aan Billy Bird Park Hemelrijk in Volkel. De hele herfstvakantie staat hier een circus zodat er nog wat extra entertainment is. Bovendien betaal je vaak minder als je online je kaarten bestelt. De moeite waard om eens op de site te kijken dus!

3. Houd een filmmarathon

Heerlijk vind ik het, om met dit weer een filmmarathon te houden. Leg een matras of luchtbed voor de televisie, pak een grote bak popcorn en start de film maar in! Via Netflix zijn er veel films te bekijken. Ook via Disney+ kun je veel leuke films voor kinderen bekijken. Hier staan alle films en series van Disney, Star Wars en Marvell op. Echt een aanrader! Ik kan echt genieten van de echte Disney klassiekers. Kun jij alle liedjes nog meezingen?

Herfstdecoratie maken gedroogde sinaasappels - slinger

4. Maak een herfstslinger

Het huis is nu toch wel echt klaar voor de herfstdecoratie. Helemaal leuk is het natuurlijk als je deze ook zelf maakt. Wat denk je van een mooie pompoenslinger die je maakt van wol? Lees hier hoe je deze kunt maken. Ben je meer van de natuurlijke materialen? Maak dan eens een slinger van gedroogde sinaasappels. Staat heel sfeervol en je huis gaat heerlijk ruiken als je deze aan het maken bent. Hier lees je hoe je deze maakt. Echt een leuke en goedkope activiteit voor in de herfstvakantie!

5. Ultieme activiteit voor de herfstvakantie: maak een boswandeling

Als het ook maar een beetje mooi weer is (lees droog) dan is het natuurlijk heerlijk om een boswandeling te maken. Ga lekker bladeren zoeken en maak er een herfstige slinger van. Of laat de kids raden welke bladeren bij welke boom horen. Ik durf te wedden dat ze dat superleuk vinden! Degene die het eerste 10 eikels gevonden heeft krijgt een kop warme chocolademelk!

Handige hapjes - halloween snack - oreo ogen

6. Duik de keuken in en maak Halloween hapjes

Bij ons vinden de meiden het superleuk om lekkere hapjes te maken. Helemaal als dat dan ook nog eens het avondeten blijkt te zijn. Daarnaast vinden ze het ook superleuk om te helpen in de keuken. Als we samen hapjes gaan maken slaan we twee vliegen in één klap. We hebben een supergezellige middag in de keuken en we eten lekkere hapjes. Win win dus, haha.

7. Knutselen met kastanjes

Momenteel zijn de kastanjes volop te vinden! Ga er lekker met de kids op uit om kastanjes te rapen. Als je een tasje vol hebt kun je er thuis de mooiste creaties van maken. Met behulp van cocktailprikkers maak je de gekste bouwwerken. Probeer eens een dierentuin van kastanjes te maken! Eikels lenen zich overigens ook prima als knutselmateriaal. Leuk om eens te proberen.

Oktoberfest Brezel Pretzel Eindresultaat

 8. Vier Oktoberfest thuis

Voor een feestje ben ik altijd in! En in oktober vier je natuurlijk het Oktoberfest. Nou ja, in Duitsland wordt het vooral in september gevierd… Ik vind het feit dat het oktober is een goede reden om een Oktoberfest te vieren thuis. Bak bijvoorbeeld eens deze heerlijke Duitse brezels. Ook Flammkuchen mogen tijdens jouw Oktoberfest niet ontbreken natuurlijk. Het recept vind je hier. Een paar pullen ranja op tafel en Duitse schlagermuziek maken het tot een groot feest. Nederlandse meezingers zullen voor de kids een stuk leuker zijn, dus schroom vooral niet om deze op te zetten. Met vrienden is dit overigens ook een prima optie. Denk dan vooral aan de pullen bier en de dames in dirndls ;-)…

9. Maak een kampvuur in de tuin

De dagen worden in de herfst steeds korter. Hierdoor wordt het een stuk eerder donker waardoor het superleuk is om in de tuin een kampvuur te maken. Steek het hout in de vuurkorf aan en maak er een gezellige avond van! Verhalen vertellen en liedjes zingen rondom het kampvuur zijn natuurlijk geweldig om te doen. En wat denk je van het roosteren van marshmallows? Niet alleen leuk voor de kids, ik kan er ook erg van smullen. Echt een aanrader om eens te doen in de herfstvakantie!

kabouterpad son

10. Loop een kabouterpad

Door heel Nederland zijn in diverse bossen kabouterpaden aangelegd. Dit zijn paden waar je met een routeboekje doorheen loopt. De diverse kabouters die er in het bos te vinden zijn vertellen elk hun eigen verhaal, vaak aangepast aan het seizoen. Via Google kun je gemakkelijk een kabouterpad bij jou in de buurt opzoeken. En tja, als je dan een kabouter in zijn onderbroek tegenkomt voel je je ineens weer een puber, haha…Onderbroekenlol gaat er nooit helemaal uit geloof ik ;-).

Heb jij al plannen voor de komende herfstvakantie? Ga je de komende week nog werken of is voor jou de vakantie ook al begonnen? Ik vind het leuk om het te zien als je een van de bovengenoemde tips hebt uitgevoerd. Laat het me weten door hieronder een reactie achter te laten. Via social media ben ik uiteraard ook te vinden. Op Facebook vind je me hier, en op Instagram kun je me hier vinden.

Deel deze post via

Leave a Comment