activiteiten kerstvakantie banner

5 tips voor leuke activiteiten in de kerstvakantie

Hoewel het misschien niet zo voelt nu de kids al een paar dagen thuis zijn van school is het toch echt kerstvakantie nu! Twee weken genieten van de feestdagen en even geen thuisonderwijs. Heb je even geen inspiratie wat je kunt gaan doen de komende weken? Ik geef je 5 tips voor leuke activiteiten in de kerstvakantie.

1. Houd een foute kersttruiendag

Als je me volgt op Instagram weet je dat ik fan ben van de foute kersttruien. Zelf heb ik in de loop der jaren een hele verzameling opgebouwd. Hoe leuk is het om met het hele gezin een foute kersttrui (of iets anders kerstgis) aan te trekken en daar de hele dag in rond te lopen. Ik bedoel: we zien toch niemand in deze tijd, dus het kan prima…haha.

2. Ga marshmallows roosteren

Iets wat de meiden hier altijd geweldig vinden is het roosteren van marshmallows. Heerlijk met zijn allen rond de vuurschaal of de barbecue (of gewoon bij het fornuis, haha) om ervoor te zorgen dat de marshmallows lekker fluffy worden….mmmm… Met een stukje chocolade tussen twee koekjes en je hebt echt een fantastische guilty pleasure!

netflix - christmas chronicles

3. Houd een kerstfilmmarathon

Van Home Alone 1 tot en met 5…ze horen echt bij Kerstmis. Heel leuk om met zijn allen een kerstfilmmarathon te houden. Helemaal als het weer wat minder is kan dit een prima activiteit voor binnen zijn. Lekker lui voor de televisie met zijn allen…genieten hoor! Check voor tips met leuke kerstfilms op Netflix ook eens deze blog.

4. Ga lekker wandelen

In deze tijd van het jaar zijn er een hoop mensen die de voortuin mooi aangekleed hebben met lampjes. Superleuk om dan met zijn allen een wandeling te gaan maken om al deze prachtige versiersels te zien. Sommige huizen hebben er echt hele feestjes van gemaakt! Ga je liever het bos in of de hei op kan dat natuurlijk ook prima.

5. Houd een spelletjesmarathon

Spelletjes spelen is iets wat de dames hier echt heel erg leuk vinden. Van Mens Erger Je Niet tot Regenwormen en Piet Snot: het wordt allemaal met veel plezier gespeeld. Houd eens een spelletjesmarathon thuis. Je kunt er zelfs een leuke prijs aan verbinden….en niet stiekem vals spelen hè!

Wil je deze tips bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik dan onderstaande afbeelding.

activiteiten kerstvakantie pinterest

 

Deel deze post via

Leave a Comment