DIY Herfst interieur Pompoenslinger eindresultaat

DIY: Herfstige pompoenslinger

Ik vind het altijd erg leuk om thuis de decoratie aan te passen aan het seizoen. Nu het toch echt herfst begint te worden komen de Halloween en herfstdecoraties weer van zolder. Ik kan het niet laten om ook nog even wat te fröbelen en maak een pompoenslinger.

DIY Herfst interieur Pompoenslinger stap 1 Rolling rolling rolling….

Om te beginnen pak ik oranje garen. Dit rol ik om een boek heen. Ik neem een boek met een flexibele kaft: zo krijg je het garen er na afloop gemakkelijker vanaf dan van een harde kaft. De breedte van het boek is ongeveer 17 centimeter. Het garen rol ik ongeveer honderd keer rond het boek. Dit lijkt meer dan het is: je bent er zo mee klaar!

DIY Herfst interieur Pompoenslinger stap 2 DIY Herfst interieur Pompoenslinger stap 3 DIY Herfst interieur Pompoenslinger stap 4 Knopen en knippen

Als ik klaar ben met rollen haal ik het garen voorzichtig van het boek af. Ik pak vier draden van 30 centimeter en knoop deze op gelijke stukken van elkaar strak om het garen heen. Vervolgens knip ik steeds tussen twee knopen in het garen door. Met een scherpe (stof)schaar gaat dit het beste.

DIY Herfst interieur Pompoenslinger stap 5 DIY Herfst interieur Pompoenslinger stap 6 DIY Herfst interieur Pompoenslinger stap 7 Van pompon naar pompoen

Als de stukken losgeknipt zijn schud ik ze even los zodat de draden wat verder uit elkaar komen te zitten. Hierna knip ik er een ronde bol van. De lange draden  laat ik zitten. Als ik vier nette, ronde bollen heb pak ik vier stukken groen garen van 30 centimeter. Ik leg het op de knoop van de lange oranje draden en leg er met het oranje garen een dubbele knoop overheen. Het groene garen zit nu vast aan de bol. Ik leg er een strik in, zoals ik ook mijn schoenen zou strikken.

DIY Herfst interieur Pompoenslinger stap 8

Herfstige slinger

Alle groene draden pak ik bij elkaar en ik leg er een knoop in. Vlak boven de knoop knip ik het groene garen af: zo maak je het steeltje van de pompoen! De lange oranje draden knip ik ook af. De pompoenen kun je natuurlijk als decoratie los ergens neerleggen. Je kunt er ook heel gemakkelijk een slinger van maken. Hiervoor gebruik ik zwart garen en een grote plastic naald. Ik haal het garen onder de knoop van het oranje garen door en herhaal dit bij alle pompoenen.

Et voilà: de herfstige pompoenslinger is klaar! Nu kruip ik lekker met een kop thee op de bank, heerlijk!

DIY Herfst interieur Pompoenslinger eindresultaat

Deel deze post via

Leave a Comment