10 Tips voor griezelige Halloweenlunches

Het is weer oktober! Voor mij een goede reden om vast te beginnen met het maken van herfstige lunches. En laat het nou eind deze maand Halloween zijn…whoopwhoop! Reden temeer om eens even helemaal los te gaan in de lunchbox. Hoe enger, hoe leuker….moewahahaaa. Ik geniet enorm van het maken van deze griezelige lunchboxen. Bento to the max, haha. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om een enge lunch te maken, met weinig moeite draai jij al zo’n lunch in elkaar. Lees snel verder voor mijn 10 tips voor griezelige Halloweenlunches!

Tip 1. Groene monsters

Met wat simpele groenten en een beetje pasta kun je helemaal los gaan in  de lunchbox. Wat denk je ervan om stronken broccoli om te toveren tot ware groene monsters? Door de groente even te blancheren en er een paar oogjesprikkers in te steken verander je ze in no time in griezelige groene monsters. Een beetje spaghetti met tomatensaus en zwarte olijvenplakjes ziet er enorm bloederig uit. Van een knakworst maak ik een griezelige vinger. Van kleine stukjes knakworst snijd ik de onderkant in reepjes in. Hier steek ik een pretzel aan de bovenkant in: het lijken net heksenbezems toch? Een paar enge prikkers erbij en de lunch is klaar!

Halloween bento lunch - mummie

Tip 2: Ingewikkelde lunch

Ken je de mop van de mummie? Ingewikkeld hè? Hahaha…hij is te flauw gewoon, en daardoor stiekem ook wel leuk. Deze mummielunch is heel gemakkelijk te maken. Het kost een beetje meer voorbereiding dan de overige lunches, het resultaat is dan ook wel superleuk. De mummies in het grote vak maak je door plakjes bladerdeeg te beleggen met tomatensaus. Hier leg ik reepjes kaas op. Zo is het net alsof hij al gemummificeerd is. Een paar plakjes zwarte olijf leg ik op de tomatensaus zodat het lijkt alsof hij ogen heeft.

Van een knakworst maak ik een mummie door hem met reepjes bladerdeeg te omwikkelen. Beide snacks gaan een kwartiertje in de oven en ze zijn klaar.

Een stengel bleekselderij snijd ik in kleine stukken en vul ik met pindakaas. Als ik er een snoepoogje op leg wordt het direct een eenogig groen griezelmonster….

Weekoverzicht lunch week 43 - Vrijrdag

Tip 3: Frankensteins lunch

Met een eetbare stift teken ik op een mini-bolletje een gezicht. Eetbare oogjes zorgen voor een leuk effect en een litteken op het voorhoofd maakt dat het bolletje op Frankenstein lijkt! Van stukjes knakworst maak ik kwallen door ze aan een kant in te snijden…ieuw… In andere stukjes knakworst steek ik stukken ongekookte spaghetti. Even koken en dan heb je griezelige beestjes met enge pootjes! Bij de vorige lunch maakte ik heksenbezems van knakworst, een cheesestring leent zich hier ook perfect voor. Lekker griezelig zo toch ?

Halloween bento lunch - spinnen

Tip 4: Spinnenlunch

Spinnen…ik ken een heleboel mensen die er doodsbang voor zijn! Deze kriebelbeestjes kunnen natuurlijk niet ontbreken als het gaat om Halloweenlunches. Van knakworstjes en spaghetti maak ik, net als bij de vorige lunch, kleine spinnetjes. Van een pruim, blauwe druiven, cocktailprikkers en een oogjesprikker maak ik ook een spin. Een gezonde spin wel te verstaan. Van pannenkoekbeslag maak ik een paar spinnewebben. Ik gebruik een spuitfles om de vorm te maken. Een lege ketchupfles volstaat ook prima! Een bentoring met een spin erop maakt deze kriebelige lunch compleet!

Weekoverzicht lunch week 43 - Maandag

Tip 5: Spooky lunch

Boohoooo….. durf jij het aan om deze spooklunch op te eten? Het maken van de lunch is in ieder geval heel gemakkelijk! Ik begin met het koken van een ei. Als deze hardgekookt is steek ik er met een rietje een gezicht uit…het is net een skelet zo toch? Met een paar oogjes wordt een broodje waar een stukje worst op zit een stuk enger. De verpakking van een cheesestring leent zich er uitstekend voor om op te tekenen. Met een watervaste stift teken ik hier een spookje op. Bij een paar stukjes kokos leg ik een prikker met een oog…als dat geen eng gezicht is!

Weekoverzicht lunch week 42 - Vrijdag

Tip 6: Griezellunch

Deze griezellunch is heel gemakkelijk te maken. Heb je weinig tijd en wil je toch iets leuks meegeven naar school? Uitstekers en prikkers bieden uitkomst! Met een vleermuis-uitsteker maak je van een boterham gemakkelijk en snel twee kleine vleermuizen. Een oranje puntpaprika tover je met behulp van een aardappelschilmesje om tot een jack-o-lantern. Even de ogen, neus en mond uitsnijden en hij ziet er enorm griezelig uit. Een groene monstervinger tussen de groene druiven ziet er erg akelig uit. Een spinnetje erbij en de lunch is compleet.

Weekoverzicht lunch week 43 - Donderdag

Tip 7: Geestige lunch

Zoals ik eerder al zei: een leuke lunch hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Voor deze geestige lunch steek ik een paar enge ogen in een mini-krentenbol waardoor deze je haast boos aan lijkt te kijken. Een spookje tussen de kokos maakt dat deze er spooky uit komt te zien. Met kleine uitstekers haal ik spookjes uit een paar plakken komkommer. Dezelfde uitstekers gebruik ik om van wraps lekkere hapjes te maken. Een beetje suiker en kaneel erop, even in de oven en klaar is je griezelsnack! Een vleermuis van een plak peperkoek maakt deze lunch tot een waar griezelfeestje!

Halloween bento lunch - creepy knakworst

Tip 8: Bloederige Jack-o-Lantern lunch

Als er iets is wat in mijn ogen echt bij Halloween hoort dan is dat toch wel de Jack-o-Lantern. De uitgesneden pompoen ziet er geweldig uit als decoratie, hij staat ook prima in de lunchbox! Je snijdt een paar driehoekjes uit een oranje snackpaprika en je bent klaar. Met een rietje kun je gemakkelijk leuke vormen uit een gekookt ei halen. Zo creëer je de engste figuren! Een spookkomkommertje erbij maakt het extra griezelig. En wat denk je van de afgehakte vinger op brood? Dat is natuurlijk gewoon een knakworst met ketchup! Met een beetje snijwerk ziet deze er al supereng uit. Ieeeeeek!

Weekoverzicht lunch week 43 - Dinsdag

Tip 9: Kriebelige spokenlunch

De eetbare stift is een product waar ik eigenlijk veel te weinig gebruik van maak. En dat terwijl hij echt superleuk is en voor heel veel dingen gebruikt kan worden. Zo heb ik deze mini-bolletjes in no time omgetoverd tot heuse engerds. Uit een paar plakken komkommer steek ik schattige spookjes. Tussen de rozijnen kruipt een spin…heb jij hem al gespot? Een extra snack geef ik mee in een spookzakje: zo blijven we helemaal in het thema!

Weekoverzicht lunch week 43 - Woensdag

Tip 10: Jack-o-Lantern lunch

Nu heb ik de Jack-o-Lantern al een paar keer gebruikt als extraatje bij de lunch, bij deze lunch draait het helemaal om deze scary pompoen! Een boterham steek ik uit met een pompoenuitsteker en met de decoratiestiften van dr. Oetker teken ik er een gezicht op. Van wraps met suiker en kaneel maak ik kleine pompoenen. Uit een stuk wortel snijd ik een paar kleine driehoekjes, als ik de wortel dan ik plakken snijd ontstaan er kleine pompoentjes, superschattig! En de mandarijnen zijn weer in het seizoen! Ideaal om deze met een stift om te toveren tot een heuse Halloween pompoen. Zo heb je met weinig moeite ook hier weer een toffe trommel van gemaakt.

Vier jij Halloween? Ga je dan ook helemaal los qua decoratie of valt het mee? Als je zoekt op Halloween in de zoekbalk kom je diverse recepten en DIY-tips tegen, welke ga jij maken?

Deel deze post via

Leave a Comment