Weekoverzicht week 32

Vorige week zijn we een weekje naar Roompot Klein Vink in Arcen geweest. Hierom heb ik vorige week geen weekoverzicht geplaatst. Wel kon je 11 tips om leuke dingen te doen met kids als het regent vinden. Ook ideaal, al is er bij ons geen druppel gevallen…haha. Deze week zijn we thuis geweest en plaats ik dus weer een gewoon weekoverzicht van wat we in deze een na laatste vakantieweek gedaan hebben!

koos konijn koekjes bakken

Maandag

De maandag begint heel relaxed met het bakken van koekjes. In de vorm van Koos Konijn uiteraard. Koos is de mascotte van de Roompot vakantieparken. Na een weekje Roompot kunnen we thuis ook niet meer om Koos heen, haha.

Koos Konijn Koekjes Roompot

Best goed gelukt toch? Al zeg ik het zelf….

stad trein

Na het koekjes bakken gaan we gezellig naar de stad toe…met de trein uiteraard! Zo is de reis al een feestje op zich.

paspop spelen

Tussen het passen door is er natuurlijk ook tijd voor wat plezier. Zo wordt er een heuse modeshow gegeven en spelen de meiden nog even voor paspop, hihi.

drinken mc donalds

Een dagje stadten wordt natuurlijk afgesloten bij de Mc Donalds! Lekker smullen van een Happy Meal, genieten hoor!

Dinsdag

Vandaag gaan we even terug in de tijd! We gaan gezellig naar het Prehistorisch Dorp in Eindhoven. Als geschiedenisdocent moet ik de meiden hier natuurlijk wel een keer mee naartoe nemen.

prehistorisch dorp vuur maken

We krijgen uitleg over een heleboel dingen van vroeger. Zo leren we hoe er in de steentijd vuur werd gemaakt. Erg leuk en leerzaam!

prehistorisch dorp koekjes bakken

Vervolgens gaan we weer koekjes bakken, alsof we er gisteren nog niet genoeg gebakken hadden! Hahaha. Dit keer is het echter iets meer werk. De meiden krijgen een kannetje graan en malen hier meel van. Door het graan in een holle steen te leggen en hier met een andere steen overheen te gaan wordt het langzaam steeds fijner. Hierna wordt het graan gemengd met gistwater waarna er koekjes van gevormd worden. Deze bakken we even op het houtvuur en dan kan er gesmuld worden…lekker hoor!

prehistorisch dorp smid

We zien de smid nog even aan het werk, schieten met pijl en boog, genieten van een poppenkastvoorstelling en maken onze eigen kaarsen. Dan is het tijd om naar huis te gaan: wat een heerlijke dag!

taart bakken

Na het eten bak ik nog een taart. De jongste wordt morgen 5 jaar, en dat moet natuurlijk gevierd worden!

Woensdag

ontbijt op bed

Hoe kun je een verjaardag nu beter beginnen dan met ontbijt op bed? De jongste kiest voor American Pancakes…ik maak ze af met wat aardbeienkwark en verse aardbeien. Daarnaast hoort er natuurlijk een glaasje kinderwijn bij. Hoe feestelijk wil je het hebben!?

taart verjaardag kind 5 jaar

Dan is het tijd voor taart! Opa en oma komen even op bezoek en genieten van een heuse pinatataart… binnenkort lees je hier meer over…

Na de taart gaan de meiden naar de kapper toe waarna we gezellig met zijn vieren naar Billy Bird Hemelrijk in Volkel gaan. Nog nooit hier geweest? Lees dan eens mijn blog over Hemelrijk! Het is echt een geweldig park waar je een hele dag kunt spelen… Daarnaast hebben ze sinds kort ook hun eigen biertje…dat moeten we even proeven natuurlijk!

billy bird blond bier

Na een dag spelen bij Billy Bird gaan we nog een hapje eten om de verjaardag in stijl af te sluiten. Dat doen we bij Woensel Wereldkeukens. We zijn er nog nooit geweest en eerlijk is eerlijk: we hebben er prima gegeten! Ik bedoel…als je de hele avond oesters en kreeft kunt eten zeg je daar geen nee tegen toch? Hihi…

woensel wereldkeukens

Na het eten is het tijd om naar huis te gaan. De jongste heeft zich echt jarig gevoeld!

Donderdag

Wat kan een verjaardag vermoeiend zijn als je 5 jaar wordt! De dag wordt dan ook rustig opgestart…na een luie ochtend gaan we gezellig met zijn drietjes boodschappen doen voor de barbecue van vanavond. Als we thuiskomen gaan we lunchen. Ook hier is Koos Konijn weer van de partij. Zie je hem liggen bovenop de croissants?

koos konijn roompot croissants

Na de lunch gaan we weer even op pad. Even tanken en de auto wassen. Altijd leuk om in de auto te zitten als de auto gewassen wordt, hihi.

autowasstraat

Thuis vindt er een heuse verkleedpartij plaats. De kids zijn hier helemaal weg van Miraculous Ladybug…er wordt dan ook veelvuldig gedanst op de tune van deze serie! Dan kan ik zelf niet achterblijven natuurlijk, haha.

miraculous ladybug

Na al het spelen en de lol is het tijd om het avondeten klaar te gaan maken. Ik bereid moinkballs voor om straks op de barbecue te leggen. Echt een aanrader!

moinkballs

Na de barbecue ga ik nog even relaxen bij de yoga om erna mijn tas in te pakken voor een weekendje naar de Champagne. Aangezien we vrijdagochtend vertrekken en ik nu nog in Frankrijk ben duurt het weekoverzicht maar tot donderdag dit keer….Over mijn weekendje Champagne lees je snel meer!

 

Deel deze post via

Leave a Comment