Weekoverzicht week 50 - vrijdag

Weekoverzicht lunch week 50

Jaja, nu is het dan toch echt kerst geworden in de lunchboxen! Alle prikkers, zakjes en uitstekers die met kerstmis te maken hebben komen tevoorschijn. Zo tover ik de lunchtrommels met weinig moeite om in feestelijke kerstboxen.

Weekoverzicht week 50 - maandag

Maandag

We beginnen deze kerstweek met een tarwebol met kaas. Door hier een kerstboomprikker in te steken maak ik er direct een kerstig broodje van. Een mini-krentenbol tover ik om tot een kerstelf. Dit doe ik door er oogjesprikkers in te steken aan de voorkant, en een prikker met een kerstelf muts aan de bovenkant. Op AliExpress heb ik ooit zakjes met sneeuwvlokjes besteld. Deze zien er zo leuk uit! De tomaatjes gaan zo op een winterse manier mee de lunchbox in. Dan smaken ze toch niet iets beter, haha.

Weekoverzicht week 50 - dinsdag

Dinsdag

Vandaag gaat er een gezonde Yumbox mee naar school toe. Ik ga voor blauwe bessen. Deze vruchten zitten bomvol antioxidanten en smaken bovendien superlekker! Als fruit neem ik ook nog een handje druiven mee. Met een sterrenprikker ziet dit er al wat feestelijker uit. Natuurlijk gaan er ook dit keer weer groenten mee in de lunchbox. Vandaag kies ik voor snoeptomaten. Lekker zoet en het zijn toch net kerstballen ;-). Als lunch eet ik vandaag wraps met vegetarische leverpastei. Opgerold en in kleine stukjes ziet dit er feestelijk uit. Een paar winterse bentoringen maken de lunchbox compleet!

Weekoverzicht week 50 - woensdag

Woensdag

Vandaag gaat er op verzoek een pastasalade mee naar school toe. Natuurlijk wordt dit geen gewone salade in deze tijd van het jaar. Ik leg eerst de pasta in de lunchbox. Een stuk komkommer snijd ik in kleine stukjes. Deze leg ik in de vorm van een kerstboom bovenop de pasta. Kerstomaatjes doen dienst als kerstballen. Lekker vrolijk zo toch? Een stuk grillworst snijd ik in plakken. Met een uitsteker steek ik hier sterren uit. Ook gaat er een sterrenmuffin mee naar school toe. Deze maak ik door twee bananen met een staafmixer fijn te maken en te mengen met twee eieren. Vervolgens doe ik er een handje havermout, een handje geraspte kokos en wat cacaopoeder door. Ik giet het mengsel in een kerst-muffinvorm die ik bij de Blokker gehaald heb. Dit geheel gaat 15-20 minuten in een oven van 180 graden. Als het klaar is heb je lekker feestelijke, gezonde kerstmuffins!

Weekoverzicht week 50 - donderdag

Donderdag

De lunch van vandaag is wat simpeler gehouden. Met behulp van een uitsteker haal ik een candycane uit een helft van een boterham. Deze leg ik op de met kaas belegde eerste helft waardoor je snel en gemakkelijk een leuk effect krijgt. Uit een plak grillworst steek ik wat sterren. Deze steek ik ook uit een paar plakken komkommer. De worst-sterren duw ik in de uitgestoken komkommer. Dit ziet er toch superleuk uit? Van druiven maak ik met behulp van wat cocktailprikkers een kerstboom. Snel en gemakkelijk, met een leuk resultaat. Zo smaken die druiven net een tikkeltje beter toch?

Weekoverzicht week 50 - donderdag

Vrijdag

Ook vandaag gaat er een gezonde kerstmuffin mee naar school toe. Deze keer in de vorm van een candycane. Leuk, die diversiteit in vormpjes! Een boterham met kaas wordt gemakkelijk opgeleukt met een bentoring met kerstelf. Een kiwi snijd ik in tweeën door zigzaggend een mes in de kiwi te prikken. Beide helften leg ik in de Yumbox. In een van de helften steek ik een kerstboom. Wat kerstomaatjes worden vrolijker gemaakt met een prikker met een kerstlampje en een rendier-bentoring.

Hoe leuk is het Broodbriefje wat bij deze Yumbox ligt? In dit artikel schreef ik al over de adventskalender van broodbriefjes. Dit briefje komt uit de kerstset. Superleuk om mee te geven. Dit is net een beetje extra aandacht wat fijn is in deze drukke tijd van het jaar.

Volgende week nog één week vol kerstlunches, en dan twee weken afkicken van de bentoverslaving in de vakantie…haha. Ik heb er zin in!

Deel deze post via

Leave a Comment