DIY kerstmannen krans - kerstmannenkrans

DIY: Een gemakkelijke kerstmannen kerstkrans

De boom staat vol trots met al zijn versiering in de woonkamer te pronken, alle waxinelichthouders die je kunt vinden staan beneden om de kamer nog gezelliger te maken, de kerststukken prijken op iedere hoek van de kamer…toch mis je nog iets… De voordeur ziet er nog een beetje saai uit. Hier hoort tijdens de kerstdagen natuurlijk een mooie krans aan te hangen. Een groene krans ziet er mooi uit. Die zie ik echter al zoveel hangen. Dit jaar ga ik voor een origineler idee: een heuse kerstmannen kerstkrans. Wederom een heel gemakkelijk kerst-DIY project wat bovendien  helemaal niet veel hoeft te kosten. Een pronkstuk voor een prikkie, klinkt ideaal toch?

DIY kerstmannen krans - benodigdheden

Wat gebruik ik voor de krans?

Om deze kerstige krans te maken heb ik niet zo heel veel nodig. Een kerstmuts (een muts van €0,50 volstaat al prima), een witte guirlande (deze kost €1,- bij de Action, ik gebruik er 2) en een piepschuim krans die ik voor €0,59 bij de Action heb gehaald. Alles bij elkaar ben ik dus voor iets meer dan €3,- klaar met deze krans. Wel met de kleine kanttekening dat ik ook nog wat lint gebruik uit mijn voorraad. Mocht je dat niet hebben liggen kun je die ook nog aanschaffen. Een touw volstaat echter ook prima om de krans op te hangen.

Kortom: je hebt een groots effect aan de deur, en een klein effect in de portemonnee.

DIY kerstmannen krans - lint bevestigen

Lint bevestigen

Het eerste wat ik doe als ik deze krans ga maken is het lint bevestigen aan de krans. Ik wil de krans namelijk wel op kunnen hangen, ik wil niet tegen een lelijke knoop aankijken. Hierom werk ik het lint weg aan de binnenkant van de krans. Nadat ik het lint om de krans geknoopt heb schuif ik de kerstmuts om de krans heen. Ik kijk even waar het lint naar buiten zou moeten komen als de krans hangt. Op dit punt maak ik een gaatje in de muts. Hier kan ik later het lint weer doorheen halen. Zo zit het verstopt onder de kerstmuts en heb je geen lelijk beeld als je de krans aan de deur hangt. Ik maak het gaatje met een tang, je kunt hier natuurlijk ook gewoon een dikke naald of de punt van een schaar voor gebruiken. Het voordeel van een goedkope kerstmuts is dat je niet heel veel moeite hoeft te  doen om er een gaatje in te maken, haha.

DIY kerstmannen krans - kerstmuts vastmaken

If you like it and you should just put a kerstmuts on it

Nu ga ik de muts aan de krans vastmaken. Eerst pak ik het lint en ik haal dat door het gaatje heen. Wel zorg ik ervoor dat het lint er aan de achterkant uitkomt. Vervolgens haal ik de kerstmuts over de krans heen. Ik kijk even op welke hoogte ik hem het mooiste vind.. Als ik vind dat de muts op de juiste plek zit maak ik hem iets kleiner door en met een nietmachine een paar nietjes in te schieten. De muts zit zo lekker strak om de krans heen. Voor wat extra zekerheid prik ik er een paar knopspelden achterin: dit hoeft echter niet per se!

DIY kerstmannen krans - de baard Voor barbier spelen

Een kerstman zonder baard is als de Sint zonder paard: dit kan natuurlijk niet. Ik gebruik de witte guirlande om een baard te maken bij deze kerstmannenkrans. Allereerst knoop ik een stukje boven de onderkant de guirlande aan beide zijden vast aan de krans. Dit wordt de snor van de kerstman. Vervolgens knip ik van de overige stukken guirlande wat kleinere stukken. Deze knoop ik om de krans heen. Ik kijk hierbij  nog niet echt naar de lengte van de slingers. Als de hele krans vol hangt komt de barbier in  mij los: ik knip de baard wat bij zodat hij een mooie vorm heeft. Als dit gebeurd is kan ik de krans op gaan hangen: kind kan de was doen toch?

Dit is ook een leuk project om samen met de kids te maken in de vakantie. Hoe trots zullen ze zijn als hun eigen krans aan de voordeur hangt!?

DIY kerstmannen krans - kerstmannenkrans

Deel deze post via

Leave a Comment