Weekoverzicht lunch week 49 - woensdag

Weekoverzicht lunch week 49

Wat is die Sinterklaastijd voorbij gevlogen zeg! Nog maar een paar weken en het jaar zit er alweer op… Hier hebben we de Sint eerst netjes uitgezwaaid en op 6 december heb ik direct de Sintspullen naar zolder gebracht en de kerstdecoratie naar beneden gehaald. Dan kunnen we een heerlijke maand genieten van de kerstboom, ik houd ervan. Qua lunches heb ik het deze week nog rustig gehouden. Tot en met 5 december uiteraard Sinterklaaslunches, erna een paar neutrale thema’s. Vanaf komende week ga ik weer los met een kerstthema…ik houd ervan!

Weekoverzicht lunch week 49 - maandag

Maandag

Vandaag gaat er een Sintlunch mee naar school toe. Ik besmeer een boterham met leverpastei en leg er een tweede snee brood bovenop. Vervolgens steek ik de boterham uit met een heuse Sinterklaas-uitsteker. Deze uitsteker is speciaal voor De Leukste Lunch ontworpen, hoe leuk is dat? Een paar reepjes rode paprika (die zijn zo heerlijk zoet!) worden samengebonden zodat het net lijkt alsof het een roe is. Cheesedippers versier ik met een gouden stift…zo lijkt het net alsof de Sint himself erop heeft geschreven! Omdat een uitgestoken boterham wat weinig is voor de pauze gaat er ook een krentenbol mee naar school toe. Lekker hoor!

Weekoverzicht lunch week 49 - dinsdag

Dinsdag

Nog even genieten van de Sintlunches! Ik neem een wrap met kaas mee naar school toe. Supergemakkelijk en toch weer even wat anders dan een gewone standaard boterham met kaas. Iets meer calorieën dan een gewone boterham, daarom neem ik er ook maar één mee, in plaats van twee boterhammen. Alle beetjes helpen toch? Als snack neem ik wat komkommers mee. Altijd lekker. Ook de Lemon Ginger snack van Piece of Nature doet het altijd goed. Een lekkere frisse smaak, heerlijk. Als extra snack neem ik vandaag een stuk bananenbrood met kruidnoten mee in de Yumbox. Dit is een gemakkelijk recept en je komt van je overgebleven kruidnoten af: win-win dus, haha! Hoe je deze maakt lees je in mijn blog van afgelopen week. Klik hier om hem te lezen. 

Weekoverzicht lunch week 49 - woensdag

Woensdag

Vandaag is het alweer 5 december….de laatste dag dit jaar dat er een Sintlunch mee naar school wordt genomen. Ik geef vandaag een tarwebol mee naar school toe. Met een bentoring in de vorm van een mond en een oogjesprikker maak ik hier gemakkelijk een gezichtje op. Het lijkt al een klein beetje op een Zwarte Piet! De pietenbaret mist nog…deze maak ik van een  mini-krentenbol waar ik een prikker in steek. Is het geen plaatje? De tomaatjes die mee naar school toe gaan prik ik aan een Sint en Piet-prikker. Een stuk kruidkoek steek ik uit met een S-uitsteker zodat het net een chocoladeletter lijkt. Dat wordt weer smullen!

Weekoverzicht lunch week 49 - donderdag

Donderdag

Ook al is de Sint alweer terug naar Spanje, wij feesten hier nog even door! Twee minibolletjes vieren samen feest in deze lunchbox. Met een bentoring in de vorm van een mond en een ring in de vorm van een snor maak ik er een feestvierende meneer en mevrouw van. De tomaatjes worden opgeleukt met een strikje en de koeienkaasjes liggen tussen de ballonnen. Als dat geen feest is weet ik het ook niet meer!

Weekoverzicht lunch week 49 - vrijdag

Vrijdag

Bijna weekend! Zeemeerminnen zijn hier helemaal hot! Laatst vierden we nog een zeemeerminnenfeest (hierover later meer) en ook in de lunchbox wordt er gretig gebruik gemaakt van dit thema. Vandaag gaat er een broodje met hazelnootpasta mee naar school toe. Met een decoratiestift teken ik er een schelp op. Naast het broodje gaan er ook komkommers en plakken worst mee naar school toe. Hoe leuk zijn deze zeemeerminnenprikkers? Met heel weinig moeite is er dus al snel iets leuks te maken van een lunchbox. Het zeemeerminnenservetje maakt het geheel af.

 

Zoals ik al zei zal er vanaf volgende week vooral veel Kerst in de lunchbox verschijnen. Ik vind dit ook weer zo’n heerlijk thema om helemaal op los te gaan! Staat bij jullie de boom al?

Deel deze post via

Leave a Comment