Kinderboekenweek DIY vriendschapsarmbandje Stap 3

Wat te doen in de voorjaarsvakantie? Ik geef je 5 knutseltips!

Hoewel het noorden van Nederland de voorjaarsvakantie er al op heeft zitten is de vakantie voor het midden van Nederland nog volop bezig en gaat het carnaval vierende zuiden volgende week genieten van de vakantie. De voorspellingen voor komende week zijn qua weer niet al te best. Reden temeer dus om gezellig met de kids aan de knutsel te gaan. Lees snel verder om te lezen welke fröbeltips ik heb voor de voorjaarsvakantie. Gezellig samen fröbelen, ik houd ervan!

Winkelwagentje met diy tote bag

Maak je eigen totebag

Het wordt langzaamaan steeds warmer. We lijken de winter nu echt achter ons te laten. Reden temeer dus om de garderobe eens goed onder de loep te nemen. Shirts die te klein zijn geworden kun je gemakkelijk nog een keer gebruiken. Je kunt er namelijk heel gemakkelijk een mooie totebag van maken. Spelen jouw kids ook zo graag winkeltje? Een eigen shopper, gemaakt van een herkenbaar shirt, is natuurlijk supergaaf om mee te spelen! Ben je benieuwd geworden hoe je zelf deze totebag kunt maken? Klik dan hier en maak jouw eigen totebag in de voorjaarsvakantie!

DIY Squishy klaar

Squishies maken

Sommige rages lijken nooit af te lopen. Zo ook de squishy-rage. Vroeger noemden we dat gewoon een anti-stressball, haha. Geef er een nieuw woord aan en het klinkt weer als een nieuw, hip hebbeding. Deze squishies zijn in veel speelgoedwinkels en drogisterijen te verkrijgen. Vaak betaal je hier ook grof geld voor. Bovendien willen de kids vaak zoveel mogelijk verschillende squishies: ze zijn er snel op uitgekeken. Je kunt een squishy ook gewoon zelf maken! Het kost een fractie van de prijs die ze in de winkel kosten en je hebt een leuke activiteit in de voorjaarsvakantie. Bovendien is zo’n zelfgemaakte squishy natuurlijk veel leuker dan een squishy uit de winkel: hij is helemaal naar je eigen wens aan te passen… Lees hier hoe je deze leuke, kleurrijke squishies zelf kunt maken.

Kinderboekenweek DIY vriendschapsarmbandje eindresultaat armbandje

Armbandjes van strijkkralen

Met strijkkralen heb ik een beetje een haat-liefde verhouding. Ik vind het heerlijk om ermee te knutselen: je kunt er enorm veel van maken. Ik vind ze echter ook altijd door het hele huis terug…als er een keer mee geknutseld is liggen ze in alle hoeken van de kamer, oops! Reden temeer dus om er snel mee aan de slag te gaan: dan komen ze nog eens op, hihi. Een leuke knutseltip is het maken van deze armbandjes. Je kunt er vriendschapsarmbandjes van maken, gewone vrolijke armbandjes kan natuurlijk ook. Gebruik alle kleuren van de regenboog of maak armbandjes in de kleur van je favoriete outfit: je kunt er alle kanten mee op! Klik hier om te zien hoe je deze armbanden kunt maken.

Schaaltje van strijkkralen

Als je dan toch bezig bent met het knutselen met strijkkralen kun je net zo goed meteen ook dit schaaltje maken. Ziet dit schaaltje er niet superleuk en vrolijk uit? Ik maak het wel ooit om een cadeaupakketje van te maken: wat kaarsjes, zeepjes, maskertjes en dergelijke erin, inpakken in een cellofaantje en je hebt een superleuk cadeaupakket. Als je dit schaaltje in de vakantie gaat maken (of lekker op de woensdagmiddag natuurlijk) klik dan hier om te lezen hoe je dit kunt doen.

maak je eigen instrument carnaval

Maak je eigen muziekinstrument

Helemaal leuk om te maken voor carnaval, ook superleuk om je eigen miniband te beginnen thuis: maak zelf je muziekinstrumenten. Je steelt de show op ieder carnavalsfeest! Bovendien kunnen de kids zelf een optreden voorbereiden met deze instrumenten waardoor jij even rustig op de bank kunt zitten, haha. Als het tijd is voor de voorstelling roepen ze je vanzelf. Deze instrumenten zijn gemakkelijk te maken met spullen die je vaak al in huis hebt. Wat je hiervoor nodig hebt en hoe je deze vrolijke instrumenten maakt lees je hier.

Zo, nu heb je een aantal leuke knutseltips voor deze carnavalsperiode. Ga jij een van deze DIY’s maken? Leuk als je me tagt op Instagram of Facebook! Je kunt natuurlijk ook altijd een reactie achterlaten onder dit bericht.

Geniet van de vakantie!

Deel deze post via

Leave a Comment