gezond snoep maken Gezonde kokosmakronen klaar

Healthy kokosmakronen: gemakkelijk en snel!

Soms heb je zin om te snacken en vind je het niet zo’n goed idee om de koektrommel zomaar leeg te snaaien. Het is dan fijn als je een lekkere en gezonde snack voorhanden hebt om te voorkomen dat je ongezond gaat snoepen en hier achteraf weer spijt van krijgt. Hoewel ik weet dat het gezond is heb ik niet altijd zin om een handje fruit te snoepen. Hierom deel ik vandaag een van mijn favoriete skinny sinners met jullie: heerlijke healthy kokosmakronen.

Healthy kokosmakronen mixen

 

Mix en mik

Dit recept is een voorbeeld van een gemakkelijk mix en mik recept, zoals ik ze altijd noem. Je mixt de ingrediënten, ‘mikt’ ze in een bakvorm en bakt ze af. Zo gemakkelijk zie je ze zelden, haha. Ook qua ingrediënten is dit een gemakkelijk recept: je hebt slechts 3 ingrediënten nodig. Ik gebruik 75 gram geraspte kokos, het eiwit van 2 eieren en 2 eetlepels honing. Soms voeg ik nog een paar druppels vanille essence toe om er net iets meer smaak aan te geven.

Zoals ik al zei mik ik de ingrediënten bij elkaar in een kom, mix ik ze door elkaar en stop ze in een bakvorm. Ik kies ervoor om een minimuffin-vorm te gebruiken en deze erna op de bakplaat te storten. Deze vorm vet ik in met wat kokosolie omdat er ook kokos in het recept zit. Mocht je nu geen muffinvorm hebben kun je het mengsel ook met een lepel in hoopjes verdelen op een met bakpapier beklede bakplaat.

Gezonde kokosmakroon bakplaat

En bakken maar

Als ik de kokosmakronen op een bakplaat heb gelegd schuif ik de plaat in de oven. Deze heb ik voorverwarmd op 170 graden. De kokosmakronen gaan zo’n 15 minuten de oven in. Ze zien dan mooi goudbruin. Iedere oven is echter anders, dus houd zelf even in de gaten of de makronen niet te bruin worden. Dit kan een paar minuten eerder of later zijn.

Als de kokosmakronen klaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen. Leg ze op een mooie schaal om te serveren of vul de koektrommel ermee. Je kunt ze 4/5 dagen bewaren in de koelkast.

Klaar is skinny sinner! Dit was erg gemakkelijk om te maken toch? Wil jij graag dat ik een gezonde versie van jouw sinner maak? Deel het in de reacties!

Gezonde kokosmakronen klaar

Deel deze post via

Leave a Comment