Ingrediënten gezonde snoepjes mango

Maak gemakkelijk je eigen gezonde snoepjes!

‘Mag ik nog een snoepje?’ ‘Ik wil iets lekkers!’…Je zet een paar keer een bakje snoeptomaatjes op tafel, een handje druiven volstaat een enkele keer. Het is echter ook prettig als je gewoon een keer volmondig ‘JA’ kunt zeggen tegen de kids zonder dat het jouw gezonde principes in de weg staat. Tijd voor gezonde snoepjes dus! Ik ga natuurlijk niet voor een ongelooflijk ingewikkeld recept. Nee, ik maak lekkere snoepjes met maar 2 ingrediënten…zonder toegevoegde suikers. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een staafmixer en een oven. Een kind kan de was doen!

Ingrediënten gezonde snoepjes mango

Wat zit er allemaal in de snoepjes?

Als je zelf snoepjes maakt met het idee dat de kids dan wat gezonder snoepen wil je natuurlijk geen waslijst aan toevoegingen in je lekkernijen hebben zitten. Hierom houd ik het gemakkelijk en gebruik ik slechts 2 ingrediënten: mango en abrikoos. Ik gebruik in totaal 1 mango en 125 gram gedroogde abrikoos. Ik voeg geen suiker of honing toe: deze vruchten zijn zoet genoeg van zichzelf en hebben geen toevoegingen nodig. De fruitsuikers zullen al voor een energiepiek zorgen verwacht ik, haha.

Gezonde snoepjes bakplaat

In de oven

Eerst schil ik de mango. Vervolgens snijd ik deze in wat kleinere stukken. De gedroogde abrikozen snijd ik ook wat kleiner. De staafmixer zal er zo iets minder moeite mee  hebben om het fruit te pureren. Met een staafmixer zorg ik ervoor dat het fruit goed gemengd wordt en dat er een egale massa ontstaat. Je wilt natuurlijk geen snoep met stukjes erin! Als ik een fruitpuree heb gemaakt stort ik deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Ik smeer het uit tot het overal een dikte heeft van 4 a 5 mm. De bakplaat gaat zo’n 2, 5 uur de oven in op 100 graden. Het duurt inderdaad best even voor de snoepjes klaar zijn. Het vocht moet er namelijk zoveel mogelijk uit. Het snoep wordt hierdoor lekker zoet.

Gezonde snoepjes gebakken

Snoepen maar!

Na 2 uur check ik elke 10 minuten de oven even. De ene keer lijkt het namelijk wat harder te gaan dan de andere keer. Dit keer heeft het mengsel echt 2,5 uur nodig om goed droog te worden. De bovenkant is nog wat plakkerig: ik vind dat juist lekker. Als je zelf van wat droger houdt laat je het nog even in de oven liggen. Ik trek het mengsel voorzichtig van het bakpapier af. De structuur is compleet veranderd: van een smeuïge fruitpuree is het nu een soort leren lap geworden. Deze lap leg ik vervolgens op een snijplank. Daar snijd ik er repen van. Deze zijn ongeveer een centimeter breed. De fruitrepen rol ik op en ik doe ze in een luchtdichte trommel.

Superlekker als tussendoortje of voor in de lunchbox! Daarnaast hoef je nu geen nee meer te zeggen als de kids om een snoepje vragen en jij graag iets gezonds wil geven: deze snoepjes zijn net zo gezond als fruit! Geniet ervan…

Gezonde snoepjes mango abrikoos

Deel deze post via

Leave a Comment