Winkelwagentje met diy tote bag

Maak je eigen tote bag zonder naaimachine!

Het einde van de zomer nadert. Hoewel er nog een paar mooie dagen aan lijken te komen is het wel tijd om een nieuwe garderobe aan te schaffen voor de meiden. Nou ja, ik heb daar geen reden voor nodig, haha! Hoe vaak ik ook naar de stad ga om iets leuks voor mezelf te kopen, ik kom altijd sowieso met leuke kleding voor de dames thuis. Momenteel lijken ze in een enorme groeispurt: shirts die aan het begin van het seizoen gekocht zijn passen nu al niet meer! Tijd dus, om wat oude en te kleine kleding weg te doen. Ruimte maken in die garderobekast!

Weggooien? Das toch sund!

Wie ooit bij mij op zolder is geweest weet het zeker: ik ben niet van het weggooien. Zo zijn er ook een paar shirts van de meiden waar ik geen afstand van kan doen. Aangezien ik een naveltruitje nu niet echt iets vind voor een meisje van vier bedenk ik een andere oplossing. Upcycling: het opnieuw gebruiken van een product door er iets anders bruikbaars van te maken. Zo hoeft er niets weggegooid te worden en blijft het shirt ook niet nutteloos op de plank liggen.

Van shirt naar tote bag stap 1

Annie, houd jij mijn tassie even vast…

Een heel gemakkelijk project waar je geen naaimachine voor nodig hebt is het maken van een tote bag. Een leuke tas om mee te nemen als je boodschappen gaat doen. Ik draai eerst het shirt binnenstebuiten. Vervolgens teken ik ongeveer een centimeter van de naad van de mouwen een kniprand.

Van shirt naar tote bag stap 2

De schaar erin!

Met een stofschaar ontdoe ik het shirt van de mouwen. Hierna knip ik ook de hals wat verder uit. Ik teken hiervoor een lijn ter hoogte van de onderste kniprand (waar eerst de oksels zaten). Dit wordt het laagste punt van het gat bij de hals. Vervolgens knip ik een halve ovaal uit: de vormen van de tas worden langzaam zichtbaar! Ik heb zojuist de handvatten van de tas geknipt.

Van shirt naar tote bag stap 3 Van shirt naar tote bag stap 3

 

Draaien, knippen en….

Hierna leg ik de zijnaden van het shirt op elkaar. Ik teken een lijn af, ongeveer 7 cm vanaf de langste onderkant van het shirt gemeten. Bij de korte kant is dit een centimeter of vijf. Ik knip aan de onderkant linten, steeds tot aan de stippellijn. De linten aan de buitenkanten knip ik los zodat deze even breed zijn als de overige linten.

Van shirt naar tote bag stap 5 Van shirt naar tote bag stap 6 Van shirt naar tote bag stap 7 Van shirt naar tote bag stap 8

Knopen maar!

De lintjes die op elkaar liggen, knoop ik met een dubbele knoop aan elkaar. Ik zorg ervoor dat ik steeds een lintje naar boven leg, en het andere lintje naar beneden na het knopen. Om de onderkant van de tas nog iets steviger te maken knoop ik de linten nogmaals aan elkaar. Van de onderste rij pak ik het meest rechtse lint, dit knoop ik aan het lint wat links ervan ligt. Een van de twee linten knoop ik weer aan het lint wat links daarvan ligt. Zo ga ik door tot ik helemaal rond ben.

Van shirt naar tote bag stap 9 Van shirt naar tote bag stap 10 Van shirt naar tote bag stap 11

En nu…lekker spelen!

Het enige wat ik nu nog maar hoef te doen is de tas weer draaien. De knopen zitten nu aan de binnenkant van de tas en vormen een stevige bodem. Het shirt gaat vanuit de garderobekast met een kleine tussenstop naar de speelkamer toe. Wat zullen de meiden fijn kunnen shoppen met hun nieuwe tas.

Over shoppen gesproken…ik duik nog even de stad in. Dat heb ik wel verdiend na dat fröbelen ;-)!

Winkelwagentje met diy tote bag Tote bag is klaar!

Deel deze post via

2 thoughts on “Maak je eigen tote bag zonder naaimachine!

Leave a Comment