traktatie gezond mandarijn

Traktaties voor school maken

Er is er een jarig hoera, hoera…. En daar hoort een traktatie bij! Heb jij binnenkort een jarige thuis en ben je op zoek naar een leuke traktatie voor op school? Deze traktatie kun je makkelijk zelf maken. Gezond of ongezond, een coronaproof traktatie of juist niet…ik geef je tips voor leuke traktaties voor school die je zelf kunt maken. Bovendien heb ik diverse thema’s gebruikt, dus er zit voor iedereen wel iets leuks tussen! Van dinofan tot griezelfan, van beestenboel tot een feestelijke boel… De jarige kan eventueel zelf meehelpen met het maken van de traktatie, zodat je samen op tijd in de feeststemming komt!

Gezonde traktatie in lente-thema

In het voorjaar is het leuk om een traktatie te maken in een lente-thema. Wat past er nu beter bij de lente dan een vrolijk kuikentje? Deze mandarijn is, met behulp van een veer, plakoogjes en papier, makkelijk om te toveren tot een kip of kuiken. Je kunt er natuurlijk ook makkelijk andere dieren van maken, net waar jouw jarige fan van is!

Coronaproof gezonde Snollebollekes traktatie voor op school zelf maken.

Snollebollekes-traktatie maken

Als er een artiest is die heel veel kinderen geweldig vinden, dan is het Snollebollekes wel! Een van zijn bekende uitspraken is natuurlijk: ‘Springen nondeju!’. Hier heb ik de basis voor deze traktatie op gebaseerd. Dit is namelijk een springtouw! Daar heb ik een zakje met een doosje rozijntjes erin aan gehangen en een kaartje met de tekst: Hoera, Juul 7 jaar: Springen nondeju! Superleuk om te zien hoe alle kinderen uit de klas aan het touwtjespringen zijn na schooltijd!

traktatie monster

Monster traktatie

Deze traktatie is echt lekker last-minute te maken. Met papier, een schaar, stiften en plakband knutsel je deze zo in elkaar! Knip uit papier wat gekke vormpjes en knip uit ieder vormpje een mond. Schuif hier een koetjesreep (of ander verpakt snoepje) in en plak dit met plakband aan de achterkant vast. Met een stift en/of plakoogjes maak je een gezichtje op het snoepmonster en klaar is de traktatie! Ook superleuk voor Halloween!

Traktatie zeemeermin

Zeemeermin traktatie

Zeemeerminnen zijn een leuk thema voor een traktatie. Bij de Action verkopen ze plastic champagneglazen waar je het voetje nog aan moet zetten. Deze hebben ze in verschillende kleuren. Het glas vul je met snoepjes en bijvoorbeeld een stickervel. Je kunt het ook gezonde traktatie voor school maken door ze met druiven te vullen. Het voetje van het glas zet je, met de platte kant onder, aan de open kant van het glas. Deze plak je met plakband vast. Aan de dichte kant van het glas plak je een vin die je uit papier knipt. Klaar is je makkelijke traktatie! Wil je een heel feest in zeemeermin-thema geven? Lees dan mijn blog met tips voor een zeemeerminnen feest.

traktatie jungle thema

Makkelijke traktatie voor school maken

Een safari-traktatie, hoe gaaf is dat!? Dit kan trouwens, met andere dieren, ook prima een boerderij-traktatie worden. Met een speelgoedbeest als basis en een doosje rozijnen (of een zakje snoepjes) ingepakt op de rug gebonden heb je de traktatie al klaar! De kinderen hebben dan na afloop een leuk beestje waar ze mee kunnen spelen. Zo kunnen ze thuis nog eens aan de jarige denken.

traktatie kinderfeest science

Science traktatie

Een professorsfeestje of science-feestje: echt heel tof om eens te doen! Wij gaven thuis een kinderfeest met proefjes, en daar hoort een science-traktatie bij! Met tumtums en cocktailprikkers in een zakje kun je de kinderen in de klas hun eigen molecuul laten maken. Wel even een blaadje met uitleg toevoegen zodat ze begrijpen wat het is. Dat is toch een gave traktatie!?

Coronaproof gezonde traktatie voor de juf of meester op school zelf maken.

Gezonde traktatie voor school

Veel scholen vinden het belangrijk dat een traktatie gezond is. Een gezonde traktatie is met een zakje snoepgroenten zo gemaakt! Stop de groenten in een leuk zakje of popcornbakje en laat de jarige een briefje schrijven voor aan de traktatie: ‘Met de groentjes van …’ Ja, ik ben van de flauwe woordgrappen, haha.

grappige traktatie gezond

Schattige monsters trakteren

Met een zakje knijpfruit of yoghurt heb je natuurlijk al een heerlijke en gezonde traktatie te pakken. Vouw hier een blaadje omheen en knip een gat waar het drinktuitje zit. Rijg een paar wiebeloogjes om het drinktuitje heen zodat het blaadje er niet zomaar af kan vallen. Jouw monster heeft nu een al een gezichtje! Stop een rietje in de ‘mond’ van het schattige monstertje en laat hem deze vasthouden met handen van chenilledraad. Na een knutselmiddag met de jarige hebben jullie een superleuke traktatie gemaakt!

dino traktatie

Dinopoep trakteren

Voor de dinofans onder ons is dit natuurlijk de ultieme traktatie! Koop Malthezers, kruidnoten of iets anders wat door kan voor poep. Stop deze in een zakje en hang er een kaartje aan waarop staat wat er in het zakje zit: dit kan dinopoep zijn, maar paardenpoep voor een paardenfan is natuurlijk ook een topplan! Of wat denk je van de poep van Ozosnel als de verjaardag in de buurt van de verjaardag van Sinterklaas is? Wil je liever zelf drollenkoekjes bakken? Lees dan dit recept voor drollenkoekjes eens: die doen het ook geheid goed op een feestje!

traktatie halloween spin

Spinnentraktatie, voor wie durft

Een leuke traktatie voor school die je zelf kunt maken is deze griezelige spin. Heel gaaf ook om rond Halloween te trakteren. Met een lolly als basis heb je een leuke coronaproof traktatie te pakken. Van chenilledraad kun je een spin maken door deze om het lolly-stokje heen te draaien. Een paar plakoogjes maken deze traktatie helemaal af!

Zo zie je maar: je hebt maar weinig nodig om toch een hele leuke traktatie neer te zetten die je mee kunt geven naar school. Hier vinden we het leuk om met zijn allen te gaan knutselen, zodat het feest al begint bij het maken van de traktatie! Dan heb je, naast een gezellige middag, ook een traktatie waar de kinderen enorm trots op zijn omdat ze deze zelf gemaakt hebben.

Wil je deze inspiratie voor traktaties voor school die je zelf kunt maken graag bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor. Zo heb jij voor de komende jaren genoeg tips voor leuke traktaties voor jouw jarige!

10 tips voor zelfgemaakte traktaties voor school - pinterest

 

Deel deze post via

Leave a Comment