coronaproof traktatie - banner

Coronaproof traktatie: 6 tips om Coronaproof te trakteren

In deze tijd mogen op een aantal scholen de kinderen weer trakteren. De basisschool vraagt echter wel vaak om een coronaproof traktatie. Dit houdt meestal in dat het een traktatie is die al verpakt gekocht is. Om nou gewoon zakjes snoep te trakteren of bananen uit te delen is ook zo saai… Hierom geef ik je 6 tips om coronaproof te kunnen trakteren op school. Zowel voor jongens als meisjes heb ik leuke ideeën!

traktatie gezond mandarijn

1. Coronaproof traktatie met fruit

Fruit is altijd een goed idee. Weinig kinderen hebben een allergie, het is gezond en veel kinderen vinden het erg lekker. De kids hier maak je in ieder geval erg blij met wat fruit! Daarnaast spreken dieren ook vaak tot de verbeelding, dus het idee voor deze mandarijn was snel geboren. Lijm een paar veren, een snavel en een kam op de mandarijn, plak er een paar wiebeloogjes op en de traktatie is klaar! In een mooie mand ziet dit er super feestelijk uit, met al die veertjes! Eventueel kun je voor ieder kuiken andere kleuren gebruiken wat het alleen nog maar feestelijker maakt!

traktatie monster

2. Monsterlijke traktatie

Monsters zijn ook altijd leuk. In verschillende vormen en kleuren zorgen ze niet alleen voor een eng, maar ook voor een feestelijk effect. Ik knip verschillende leuke vormen uit gekleurd papier. Met wiebeloogjes als basis (jaja, ik ben fan) maak ik een  gezichtje. De mond knip ik uit het papier. Hier steek ik een koetjesreep doorheen. Aan de achterkant plak ik deze met wat plakband vast. Zo lijkt het net alsof het monster de chocolade op eet! Je kunt natuurlijk ook zelf monsters uitprinten. Denk bijvoorbeeld aan een Koekiemonster die een ingepakte reep ontbijtkoek opsnoept ;-)…

traktatie jungle thema

3. Coronaproof jungle traktatie

Is jouw zoon of dochter helemaal weg van dieren? Maak dan eens deze toffe jungle traktatie voor een verjaardag. Je kunt hier trouwens ieder thema van maken wat je leuk vindt hoor: ook voor een dino-traktatie kun je dit idee gebruiken. Alleen haal je dan geen jungle-dieren maar dino’s als basis. Bij de Action verkopen ze voor €0,50 per stuk deze dieren. Vervolgens pak ik en pakje rozijnen in (doosje smarties volstaat ook) en deze bind ik op de rug van het dier. Een feestelijk prikkertje erdoor en de traktatie is klaar! Als dat geen feest is weet ik het ook niet meer! Wil je ook een stoere pantertaart om het feest compleet te maken? Klik dan hier.

coronaproof trakteren banaan

4. Kleed je banaan aan

Fruit trakteren vind ik altijd een goed idee. Naast lekker is het ook nog eens erg gezond. Een banaan is prima geschikt om op te schrijven. Daarnaast kun je heel goed op een banaan schrijven of tekenen. Hierdoor kun je hem in no time omtoveren tot iets anders. Ik maak er een dametje van door een cupcakevorm te gebruiken als rok, een hartje als mond, wiebeloogjes met getekende wimpers een een hoed van chenilledraad. In no time heb je zo een dame gemaakt van je banaan. Je kunt ook een ooglapje tekenen en met een tissue een hoofddoek maken en je hebt een piraat. Laat je fantasie de vrije loop!

traktatie halloween spin

5. Scary spinnentraktatie

Deze traktatie is niet alleen coronaproof, hij is ook uitermate geschikt voor een verjaardag rondom Halloween. Met een lolly als basis is hij weliswaar niet zo supergezond, het ziet er wel lekker vrolijk uit. Van chenilledraad maak ik de pootjes door ze om het lollystokje heen te draaien. Met wiebeloogjes maak ik de spin af. Met gekleurd chenilledraad kun je er ook lieve vlinders van maken!

grappige traktatie gezond

6. Dorstige traktatie

Voor deze coronaproof traktatie gebruik ik een pakje knijpfruit van de Lidl als basis. Hier vouw ik een papiertje omheen. In de bovenkant heb ik een gat geknipt waardoor hij over de dop heen past. Vervolgens knip ik een rietje doormidden. Van chenilledraad maak ik armpjes, die het rietje vasthouden. Voor ik het rietje in de mond stop klik ik de oogjes om de dop heen. Deze heb ik bij de Action gehaald. Door met verschillende kleuren papier te werken wordt het een groot feestelijk geheel!

Wil je deze coronaproof traktatie graag op een later moment maken? Bewaar deze blog dan op een van jouw Pinterest-borden!

coronaproof traktatie pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment