Gezond eiwitrijk bananenbrood zonder suiker banner.

Gezond eiwitrijk bananenbrood zonder suiker

Variatie bij het ontbijt vind ik altijd erg fijn. Hoewel ik een paar favoriete ontbijtjes heb, eet ik het liefste iedere ochtend iets anders. Omdat ik het ook belangrijk vind dat ik genoeg eiwitten binnen krijg, vind ik het fijn als het ontbijt al lekker eiwitrijk is. Daarnaast heb ik ’s ochtends niet altijd veel tijd, dus een ontbijt wat goed voor te bereiden is vind ik ook heel fijn. In het weekend prep ik de ontbijtjes voor de rest van de week, zodat ik ze ’s ochtends alleen nog maar uit de koelkast hoef te pakken. In een enkel geval moet ik ze nog even opwarmen in de oven, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ideaal vind ik dat! Dit gezonde, eiwitrijke bananenbrood zonder suiker snijd ik na het bakken in plakken. Per twee plakken vries ik het in, zodat ik altijd een gezond tussendoortje of ontbijt bij de hand heb. Perfect voor een drukke doordeweekse dag!

Waar heb je eiwitten voor nodig?

Eiwitten heb je voor van alles en nog wat nodig. Zo zorgen eiwitten er onder andere voor het behoud van sterke botten. Daarnaast heb je ze nodig voor spiergroei en om je spieren te behouden. In dit recept zitten de eiwitten zowel in de eieren als in het proteïnepoeder en de pompoenpitten. Een goed begin van de dag dus!

Gezond eiwitrijk bananenbrood zonder suiker

Gezond eiwitrijk bananenbrood zonder suiker

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Gang Gebak, Ontbijt
Porties 16 plakken
calorieën 122 kcal

Equipment

  • 1 Cakeblik
  • Staafmixer / blender / keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 4 Bananen
  • 4 Eieren
  • 180 gram Havermout
  • 50 gram Vanille proteïnepoeder
  • 3 handjes Rozijnen
  • 4 el Sukrin Syrup Gold (of maple syrup)
  • 1,5 tl Bakpoeder
  • 1-2 handjes Pompoenpitten
  • Kokosolie (om in te vetten)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de havermout fijn tot havermeel.
  • Doe de eieren met de bananen in een kom en maak er met behulp van de staafmixer een smeuïg geheel van.
  • Voeg de havermout, proteïnepoeder, rozijnen, syrup, en bakpoeder toe.
  • Roer het geheel goed door.
  • Vet een cakeblik in met kokosolie. Je kunt hier eventueel ook Pamspray voor gebruiken.
  • Giet het beslag in het cakeblik.
  • Verdeel de pompoenpitten over de bovenkant van het mengsel.
  • Zet het bananenbrood voor 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Controleer geregeld of het al gaar is, door er met een sateprikker in te prikken. Komt deze er droog uit, dan is het brood gaar.
  • Stort het bananenbrood uit het cakeblik en laat afkoelen. Warm een plakje snoepen is natuurlijk ook erg lekker!

Een prima begin van de dag, zo’n lekker bananenbrood! Als je het brood van tevoren maakt, kun je het in plakken snijden en in de diepvries doen. Zo heb je altijd iets lekkers en gezonds bij de hand! Dit bananenbrood bevat zo’n 120kcal en 7 gram eiwitten per plak. Twee plakken zijn een prima ontbijt, terwijl je met een plak een lekker en voedzaam eiwitrijk tussendoortje hebt. Heb je dit gezonde bananenbrood zonder suiker geprobeerd en wil je nu liever een ander lekker en gezond ontbijt? Wat denk je van deze chocolade lavacake met aardbeien? Ook daar zitten veel eiwitten in, waardoor je langer verzadigd bent.

Vind je het recept er goed uitzien en wil je het later maken? Gebruik dan onderstaande foto om het op te slaan op een van je borden op Pinterest!

gezond eiwitrijk bananenbrood zonder suiker - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment

Rating recept