Zeemeerminnen taart

Maak van een verjaardagsfeest thuis een echt zeemeerminnen feestje!

Als de kids hier hun verjaardag vieren bedenken ze zelf altijd een thema. Het laatste feestje hier was compleet in unicorn-stijl. Ik maakte daarvoor een gave unicorn-taart. Klik hier om te zien hoe je deze taart zelf gemakkelijk kunt maken. Nu viert de oudste haar verjaardag en ze wil graag een zeemeerminnen feestje. Hoe kun je dit zelf gemakkelijk organiseren? Lees snel verder voor easypeasy en low-budget tips!

Zeemeerminnen taart

De taart

Een verjaardag is natuurlijk niet compleet zonder een geweldige taart. Ook de taart pas ik natuurlijk helemaal aan het thema van het feest aan. Zeemeerminnen dus in dit geval. Via AliExpress bestel ik leuke caketoppers. Ook via Nederlandse webshops zijn deze voldoende te krijgen. Ik zoek op caketopper mermaid en ik vind er enorm veel!

Als ik alles besteld heb bedenk ik welke kleuren er goed passen bij zeemeerminnen. Ik kom uiteraard op blauw, van de zee. Paars, roze en andere pasteltinten vind ik ook heel goed bij dit thema passen. Vervolgens ga ik op zoek naar decoratie en snoepjes die goed bij dit kleurschema en het thema passen.

Macarons zijn heerlijk zoet, en met een beetje fantasie zijn het net oesters toch? Deze neem ik dus alvast mee. Bij diverse supermarkten hebben ze tegenwoordig van die geweldige M&M-zuilen waar je per kleur deze snoepjes kunt kopen. Ik kies voor paars en aquablauw. Wat pareltjes op de taart staan ook superzoet!

Dan begint het bakken: ik kies voor een kant-en-klare bakmix voor biscuittaart. Ideaal als je meer tijd wilt besteden aan het aankleden van de taart. Ik bak de taart in twee kleuren: blauw en paars. Hiervoor gebruik ik levensmiddelenkleurstof. Als de taarten gebakken zijn snijd ik ze met behulp van een taartzaak horizontaal doormidden. Ik leg de lagen om en om op elkaar en vul ze met jam. Wel zorg ik ervoor dat er een dijkje van botercrème aan de buitenkant zit zodat de jam niet aan de buitenkant van de taart komt te zitten: dit ziet er zo slordig uit.

Als ik alle lagen gebruikt heb smeer ik de taart af met botercrème. Hierna maak ik de ganache waar ik de blauwe drips mee maak. Ik gebruik hiervoor 300 gram witte chocolade en 90 gram room. Daarnaast voeg ik wat blauwe kleurstof toe. Het geheel verwarm ik au bain marie en giet ik in druppels over de taart heen. De taart heb ik wel eerst in de koelkast gezet zodat de botercrème goed koud kan worden. De druppels worden niet zo mooi als gehoopt, toch ben ik wel tevreden met het resultaat!

Dan komt het leukste gedeelte: het decoreren! De macarons, M&M’s en een chocolade zeebanket leg ik op de taart. Vervolgens strooi ik er wat parels over en wat eetbare glitters. Als laatste, vlak voor de taart wordt aangesneden, steek ik de caketoppers in de taart. Et voilà: is het geen plaatje?

Snacks zeemeermin feestje thuis

Zoet buffet

Heerlijk vind ik het, om op ieder feestje een klein zoet buffet op tafel te zetten! Het zeemeermin thema leent zich uitstekend voor zo’n zoet buffet. De paarse en blauwe M&M’s staan hier natuurlijk geweldig tussen. Daarnaast vind ik de gekleurde gepofte rijst wel iets weg hebben van stukjes koraal…met een beetje fantasie, haha. Ken je ze nog: de plastic schelpjes met snoep aan de binnenkant? Vroeger kon ik hier uren over doen! Nu staan ze vooral leuk op tafel en vind ik ze iets te zoet… Snoephaaien zijn ook al zo’n gouwe ouwe, genieten!

Voor de chocoladeliefhebbers kan een zeebanket natuurlijk niet ontbreken. Supersimpel, maar niet minder lekker! Haribo heeft een Scubamix in het assortiment. Een mix van diverse zachte snoepjes in de vorm van zeedieren en zeesterren: waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan!?

Qua decoratie heb ik mezelf er gemakkelijk vanaf gemaakt dit keer: ik heb alles kant-en-klaar gekocht. Slingers en ballonnen bestel ik bij AliExpress: daar kost het bijna niets en ziet er superleuk uit! Bij de SoLow hebben ze decoratie in ongeveer ieder thema dat je maar kunt bedenken! Een zeemeermin thema hoort hier gelukkig ook bij. Servetjes en onderzetters met een zeemeerminnenstaart-print zorgen voor een prachtig beeld! Daarnaast staan de stressballen in de vorm van een schelp ook heel mooi op tafel. Dit is bovendien een leuke giveaway voor je gasten!

Traktatie zeemeermin Traktatie juf zeemeermin

 

 

 

 

 

 

 

De traktatie

Na de verjaardag thuis moet er natuurlijk ook getrakteerd worden op school! Ook hier voer ik het thema door. Ik maak zeemeerminstaarten om uit te delen aan de klasgenoten. Bij een dolfijnenthema kun je natuurlijk eenzelfde traktatie ook maken! Bij de Action verkopen ze wegwerp champagneglazen met een losse voet. Deze verkopen ze in het blauw en het roze. Aangezien roze volgens de oudste (6 jaar…) echt iets voor kleine meisje is kies ik voor de blauwe bekers. Uit blauw papier knip ik het uiteinde van de staart. Met behulp van een lijmpistool maak ik deze vast aan wat eigenlijk de onderkant van de beker is. De beker zelf vul ik met kleine zakjes FruitFunk. De school hanteert  namelijk een traktatiebeleid waarbij gevraagd wordt om gezonde keuzes te maken. Dit is redelijk gezond, met als bijkomend voordeel dat je de traktatie voor kunt bereiden omdat het in losse zakjes zit. Ik voeg nog een stickervel toe met zeemeerminnen erop en plak vervolgens het voetje als deksel op de opening van het glas. De zeemeerminnentraktatie is klaar!

Een traktatie voor de  meesters en de juffen mag natuurlijk niet ontbreken. Ik haal hiervoor bekers met een zeemeerminnenprint bij de SoLow. Deze vul ik met een zakje instant-soep en wat knapperige soepballetjes. Een zeemeerminnenservet erbij en een mooi zakje er omheen en ook deze traktatie is klaar om mee naar school genomen te worden.

Ik zet alles nog even bij elkaar in een doos die ik versierd heb met blauw papier, een cellofaantje er omheen en de jarige kan de blits maken op school!

Wat voor een thema’s zijn er bij jou al ooit langsgekomen op verjaardagen? Ik ben benieuwd!

Traktatie zeemeermin compleet

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

* indicates required


Deel deze post via

Leave a Comment