poep traktatie drollenkoekjes

Traktatietip: Poep trakteren!

De jongste is midden in de vakantie jarig. Dan trakteren is natuurlijk geen optie. Omdat ze de klas nu goed kent heeft ze besloten om voor de vakantie voor deze kids te trakteren. Ze mag zelf kiezen wat de traktatie wordt. Dit kan een thema zijn of een stuk fruit of iets dergelijks wat ze graag als basis wil. Aangezien momenteel alles wat met poep te maken heeft grappig is, wil ze graag op poep trakteren. Waarschijnlijk had ze van mij de reactie verwacht dat ik dit niet zou gaan maken, ik ben echter niet voor een gat te vangen. Poep dus…

poep traktatie ingrediënten

Wat heb je nodig?

De klas bestaat uit 29 kids, de oudste mag ook gezellig mee delen in de traktatie. Dat worden dus 30 poepjes om te maken. Ik besluit om chocoladekoekjes te bakken en deze in de vorm van poep te ‘draaien’. Voor 30 drollenkoekjes heb ik het volgende nodig: 400 gram roomboter op kamertemperatuur, 100 gram vanillesuiker, 300 gram basterdsuiker (ik gebruik witte, de kleur maakt niet zoveel uit), 720 gram bloem,  2 eieren, 80 gram cacaopoeder en een snufje zout. Daarnaast gebruik ik ook nog suikeroogjes ter decoratie.

Ik begin met het maken van het deeg. Dit doe ik door eerst de boter met de suiker te mixen. Ik laat de keukenmachine een minuut of 5 draaien. Hierna voeg ik de overige ingrediënten toe. Ik zet de deeghaak op de keukenmachine en kneed het deeg rustig even door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Vervolgens pak ik de bol deeg in wat huishoudfolie in en laat ik het een nachtje in de koelkast rusten.

poep traktatie drollen rollen

Drollen rollen

Als ik het deeg uit de koelkast haal laat ik het heel even rusten. Ik verdeel het in 30 stukken en dan komt het leuke werk: drollen rollen!!!! Eerst maak ik van ieder stukje deeg een lange worst. Een van de twee uiteinden maak ik iets dunner. Ziet het er niet heel erg vies uit…? Vervolgens rol ik van elke lange worst een lekkere drol. Ik zorg ervoor dat het puntje iets omhoog staat, dan lijkt hij ook op de poep-emoticon. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen: 30 drollen draaien is geen kattenpis. Ik ben er best wel even mee bezig geweest. Als ik alle drollen gedraaid heb zet ik ze nog 10 minuutjes in de koelkast. Zo blijven ze wat steviger als ze straks in de oven gaan.

poep traktatie drollen draaien

Poep bakken

Dan is het tijd om de poep te gaan bakken. Ik verwarm de oven voor op 175 graden. De poep bak ik in twee fases. Het is namelijk belangrijk dat de poep wat verder uit elkaar ligt om te voorkomen dat ze aan elkaar vast gaan zitten. Hoewel er geen zelfrijzend bakmeel in zit zullen ze toch iets uitlopen als ze in de oven gaan. Na 20 minuutjes in de oven zijn ze goed gaar.

poep traktatie drollenkoek oven

Als de eerste batch poepies klaar is kan ik de tweede baktray in de oven schuiven. Na 20 minuten is ook deze tray klaar en dan kan ik ze af laten koelen. Om de koekjes af te maken is het namelijk belangrijk om met koude koekjes te werken. De oogjes plak ik op de koekjes met een beetje glazuur. Dit maak ik door poedersuiker aan te lengen met een paar druppels water. Met behulp van een satéprikker doe ik een beetje glazuur achter op een oogje en plak ik het oogje op de drol. Dit doe ik tot alle koekjes 2 ogen hebben. Te schattig om te zien!

Ik pak de koekjes in een cellofaantje in (vind ik net iets hygiënischer voor een traktatie) en leg ze op een dienblad.
Succes gegarandeerd!

poep traktatie drollenkoekjes

Deel deze post via

Leave a Comment