Coronaproof gezonde Snollebollekes traktatie voor op school zelf maken.

Coronaproof Snollebollekes traktatie voor op school

Vorig jaar mocht er op de school van de kinderen niet getrakteerd worden. Dit jaar mag een traktatie wel, deze moet echter wel  helemaal coronaproof zijn. Daarnaast vindt de school het ook belangrijk dat het een gezonde traktatie is. Natuurlijk heb ik vorig jaar al een blog gedeeld boordevol tips over gezonde en minder gezonde coronaproof traktaties voor op school. Vandaag deel ik nog een tip voor een leuke, coronaproof traktatie voor de kinderen. Daarnaast krijg je van mij ook nog een tip voor een gezonde traktatie voor de juf of meester van de klas.

Snollebollekes traktatie

De jongste zit in een klas waar veel kinderen Snollebollekes erg leuk vinden. Tel daarbij op dat ook de juf fan is en het thema van de traktatie is geboren! Om nou alle kinderen uit de klas een rood jasje en een gele stropdas te geven vind ik wat ver gaan. Een traktatie rondom een liedje van Snollebollekes vind ik echter wel een leuk idee!

De kinderen kunnen natuurlijk allemaal ‘Springen Nondeju’ meezingen! Te leuk, en springen vinden kinderen zelf natuurlijk ook erg leuk. Hierom kies ik voor een traktatie waarbij de kinderen allemaal een springtouw krijgen. Met een kaartje erbij met de tekst: Hoera, Juul 7 jaar… Springen Nondeju! komt dat helemaal goed met die traktatie! Maar ja, een traktatie zonder iets te snoep erbij is natuurlijk niet zo leuk. De traktatie moet coronaproof zijn, dus in plaats van zelf bakken loop ik een rondje door de supermarkt. Doosjes met rozijnen bieden de oplossing: gezond en voorverpakt, dus coronaproof! Bovendien is dat ook iets waar geen van de kinderen uit de klas allergisch voor is, ideaal dus.

De doosjes met rozijnen stop ik in een cadeauzakje. Zo kan ik ze namelijk gemakkelijk aan het springtouw vastmaken. Met een nietmachine maak ik de zakjes met de rozijntjes en het kaartje met de tekst vast aan het kartonnen plaatje wat aan het springtouw zit. Nog even leuk in een mand of kistje doen en de coronaproof Snollebollekes traktatie voor op school is klaar!

Coronaproof gezonde traktatie voor de juf of meester op school zelf maken.

Traktatie voor de juf of meester

Naast de kinderen wil de juf of meester (of juffen en meesters tegenwoordig, haha) natuurlijk ook iets lekkers. Doordat de school graag wil dat het een gezonde traktatie is, houd ik hier voor de juf en meester natuurlijk ook rekening mee. Ik koop een paar zakjes snoeptomaatjes. Je kunt natuurlijk ook voor een zakje geschrapte worteltjes gaan als de tomaten niet in een zakje zitten. Ik vind tomaatjes altijd erg lekker en denk dat de leerkrachten dat ook wel zullen vinden.
De snoepgroenten stop ik in een kartonnen bakje met daarbij een kaartje met de tekst: Met de groentjes van Juul!

Coronaproof traktatie voor op school

Zo kunnen de kids ook in deze tijd iets leuks trakteren. Rozijntjes zijn weliswaar niet super creatief, door er iets leuks bij te doen wordt het toch een leuke traktatie! We moeten tenslotte roeien met de riemen die we hebben, nietwaar?

Moeten de traktaties bij jullie ook voorverpakt en gezond zijn?

Wil je het idee voor deze traktatie bewaren op een van je borden op Pinterest? Dat kan met onderstaande afbeelding!

Pinterest - Coronaproof gezonde Snollebollekes traktatie voor op school zelf maken.

 

Deel deze post via

Leave a Comment