sciencefeest kinderfeest taart

Kinderfeest thuis organiseren: geef een Sciencefeest!

In deze drukke feestmaand hebben we, naast Sinterklaas en Kerst, nog een ander feestje: de oudste wordt 8 jaar. En bij een verjaardag hoort natuurlijk een kinderfeestje! Dit jaar hebben we ervoor gekozen om het feestje thuis te organiseren. Bij de vraag welk thema ze het liefste zou willen hoefde ze niet lang na te denken: ze wil graag proefjes doen op haar feestje. Een sciencefeestje wordt het dus. Hoewel ik heel creatief ben, heb ik van het doen van proefjes weinig kaas gegeten. Scheikunde was niet echt mijn ding op de middelbare school, dus alle hulp is welkom. Voor alles is een oplossing gelukkig. Kinderfeestje voor jou heeft verschillende draaiboeken die je kunt kopen om van jouw kinderfeestje een groot succes te maken. Wij kiezen voor het Sciencefeest Junior, aangezien er ook veel jongere kinderen op het feestje komen. Naast het Sciencefeest zijn er nog veel meer leuke thema’s voor een kinderfeestje: neem vooral een kijkje op de site om het geweldige aanbod te zien!

traktatie kinderfeest science

Kinderfeest science thuis organiseren

Van Kinderfeestje voor jou ontvang ik een compleet draaiboek. Van de uitnodigingen tot een traktatietip en een volledige boodschappenlijst: alles staat erop! Dan is het alleen nog een kwestie van de boodschappen doen, printables printen en wat dingen klaar zetten. Echt ideaal, helemaal in deze maand die toch al erg druk is. De traktatie is trouwens echt fantastisch: een zakje met snoepjes en cocktailprikkers. Hiervan kunnen de kids dan hun eigen moleculen gaan maken. Doordat er op de school van de oudste niet getrakteerd mag worden heb ik ervoor gekozen om de traktatie in de ‘goodiebag’ mee naar huis te geven. Daarnaast heb ik ze ook hun moleculen laten knutselen tijdens het feestje. Ze vonden het echt fantastisch om te doen.

Science kinderfeest voorbereiden

De voorbereidingen zijn met het draaiboek zo gemaakt. De printables print ik uit op wat dikker papier. Hier zitten bijvoorbeeld leuke slingers bij, die perfect bij het thema passen. Deze slingers knip en plak ik zo dat ik ze ook op kan hangen tijdens het feestje. Echt aan alles is gedacht: voor de flesjes water zitten er H2o etiketten in. Ook hierbij is het een kwestie van even knippen en plakken. De rietjes en cocktailprikkers kunnen worden aangekleed met en waarschuwingsbord voor kernenergie. Te leuk, en het ziet er nog spannend uit ook!

De proefjes zijn allemaal goed en duidelijk uitgelegd. Per proefje staan de benodigdheden genoemd. Ik zorg er dan ook voor dat ik per proefje alles klaar heb staan. Dit scheelt me tijdens het feestje een hoop tijd. Daarnaast zijn alle proefjes ook echt kidsproof: niet te moeilijk en ze prikkelen de verbeelding. De vraag: ‘Huh, hoe kan dat dan?’  heb ik tijdens het feestje geregeld gehoord.

kinderfeest science proefje

Kinderfeest

Voor aanvang van het feestje trek ik een labjas aan, zet een bril op en doe mijn haar een beetje rommelig: Professor Pierewaaij is klaar om te beginnen! De kinderen komen binnen en krijgen van mij allemaal een shirt, waar ik een labjas op getekend heb. Daarnaast ontvangen ze een werkbril: want bescherming is belangrijk tijdens de proefjes ;-). Na de cakejes (ik heb gekleurde cakejes gebakken, voor een extra spannend effect) worden de cadeautjes uitgepakt en na een lang zal ze leven beginnen we met de proefjes. Een aantal kenden de kinderen al van YouTube, ze vonden het super om deze nu een keer in het echt te mogen doen!

Na de proefjes krijgen alle kinderen een heus diploma. Dit zit ook bij de printables in het draaiboek. Ideaal! Het enige wat ik hiervoor hoef te doen is de namen van de kinderen invullen. Als de kids naar huis worden gebracht raken ze niet uitgepraat over de proefjes!

Wil je nou ook zo’n kinderfeestje zonder zorgen organiseren? Kijk dan eens op de website van Kinderfeestje voor jou. Heb je nog inspiratie nodig voor een toffe taart? Check dan mijn blog eens voor wat leuke en gemakkelijke tips!

Wil je de deze blog bewaren op een van je Pinterestborden? Gebruik dan onderstaande afbeelding hiervoor.

science kinderfeest thuis

Deel deze post via

Leave a Comment