Ontbijten in Sinterklaas stijl

In deze tijd, waarin alles er anders uit ziet dan normaal, is het natuurlijk extra leuk om van Pakjesavond niet alleen een feestavond te maken maar om de hele dag in het teken van Sinterklaas te zetten! Wat denk je bijvoorbeeld van ontbijten in Sinterklaas stijl? Superleuk om de dag al helemaal Sintproof te beginnen. Met deze recepten ben je ook nog eens in no time klaar!

Handige hapjes Sintleftovers - pannenkoekjes kruidnoten

Ontbijten met pannenkoeken in Sinterklaas stijl

Pannenkoeken als ontbijt: het blijft een van mijn favoriete manieren om de dag te beginnen. Om er een Sinterklaastwist aan te geven voeg ik er gewoon wat kruidnoten aan toe. Zo maak je van een healthy bananenpannenkoeken een iets minder healthy maar wel sintproof. Hoe je deze pannenkoeken maakt lees je hier.

Handige hapjes Sintleftovers - kruidnotentrifle

Kruidnotentrifle

Een heerlijk ontbijt, en net zo heerlijk als toetje trouwens, is deze kruidnotentrifle. Gemakkelijk om te maken, en echt een groot succes hier! Hoe lekker is het om de dag te beginnen met een lekker luxe ontbijtje, chique uit een glas en als je van kruidnoten houdt echt the bomb hoor…. Klik hier voor dit recept en nog meer inspiratie!

sinterklaasgranola

Sinterklaasgranola

Ontbijt je liever met yoghurt met granola? Duik dan nu nog de keuken in om ervoor te zorgen dat je morgen kunt genieten van een heerlijk Sinterklaas ontbijt. Bijkomend voordeel is dat het hele huis lekker ruikt naar de speculaaskruiden. Hier komt Piet vast even een extra bezoekje voor brengen.

Handige hapjes Sintleftovers - bananenbrood kruidnoten

Bananenbrood met kruidnoten

Tja, ik blijf een beetje in de kruidnoten hangen merk ik. Maar ja, ik vind ze ook wel zo ongelooflijk lekker! Een bananenbrood kun je ook prima omtoveren tot een Sinterklaasbrood met een handjevol kruidnoten erin. Bovendien smaakt dit bananenbrood niet alleen heel erg lekker bij het ontbijt, ook bij de koffie kun je prima een plak bananenbrood serveren om helemaal in de Sinterklaasstemming te komen. Klik hier voor het recept.

Hoe vier jij Pakjesavond dit jaar? Ook met zo’n lekker ontbijtje of ben je wel klaar met het hele Sinterklaasgebeuren?

Wil je deze recepten graag bewaren op een van je Pinterest-borden? Gebruik dan onderstaande afbeelding daarvoor.

ontbijten sinterklaas -pinterest-2

Deel deze post via

Leave a Comment