sinterklaas decoratie knutselen - banner

Knutsel zelf je Sinterklaas decoratie

Nu de Sint in het land is kan de Sinterklaasdecoratie ook weer uit de kast! De Sint en Piet-slingers hangen hier al, de kartonnen schoorsteen staat al klaar en de letterborden zijn aangepast met Sinterklaasteksten. Hoe leuk is het om dan in het weekend lekker aan de knutsel te gaan om leuke decoratie voor Sinterklaas helemaal zelf te maken? Pak je schaar, naald en draad en ga aan de slag!

Knutsel voor Sinterklaas

Voor deze DIY gebruik ik vilt als basis. Hier knip ik vormen uit die iets met Sinterklaas en Piet te maken hebben. Ik kies voor een mijter, een pietenbaret, een wortel voor Ozosnel, een zak voor de cadeaus en de maan. Sint rijdt natuurlijk midden in de nacht over de daken om de cadeaus rond te brengen, en dan is het wel prettig als de maan door de bomen schijnt om hem iets bij te lichten.

Het kruis op de mijter lijm ik met textiellijm vast op de mijter. Hierna begin ik met het aan elkaar naaien van de vormen. Als ze bijna dicht zijn vul ik ze op met de vulling. Ik gebruik hiervoor de filters voor een afzuigkap. Deze zijn redelijk goedkoop en gemakkelijk op maat te knippen: ideaal! Als de vulling er in zit naai ik ook het laatste stukje dicht.

Vervolgens maak ik een touw aan alle vormen. Hiermee maak ik ze vast aan een stok. Daar maak ik vervolgens weer een touw aan om het mee op te hangen. Zo ziet het er direct erg vrolijk en Sinterklazig uit.

Zelf knutselen vind ik heerlijk om te doen, als het dan ook nog eens gecombineerd kan worden met Sinterklaas vind ik het helemaal super! Deze deco gaat, zodra de Sint op de stoomboot terug naar Spanje stapt, weer de zolder op zodat ik voor volgend jaar al gelijk klaar ben!

Knutsel je liever een mooie krans om Sinterklaas welkom te heten? Lees dan deze blog eens. Op zoek naar leuke surprises die je kunt maken? Kijk dan vooral eens hier voor leuke inspo!

Om deze blog te bewaren op een van je borden op Pinterest kun je onderstaande afbeelding gebruiken.

knutsel decoratie sinterklaas - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment