sinterklaasgranola sinterklaas banner ontbijt

Gemakkelijk recept: Sinterklaasgranola

In deze Sinterklaastijd vind ik het heerlijk om te snoepen, haha. Kruidnoten, chocoladeletters…je kunt het zo gek niet bedenken. Dat heeft ook een klein beetje te maken met het feit dat ik vroeger zelf de Sint geregeld geholpen heb. Stiekem snoepen uit de zak als we van het ene naar het andere adres reden, hihi. Ontbijten in Sinterklaasstijl zorgt dan ook wel voor het ultieme Sinterklaasgevoel! Met deze Sinterklaasgranola heb je direct een heerlijke Sinterklazig begin van de dag!

Sinterklaas granola ingrediënten

Lekker en gezond

Voor het maken van dit lekker ontbijt gebruik ik havermout als basis. Ik ga voor een flinke portie, dan kan ik even vooruit, en kies voor 300 gram havermout. Met 2 eetlepels speculaaskruiden, 2 eetlepels cacaopoeder, 2 eetlepels honing, 100 gram rozijnen en 100 gram gedroogde cranberries kom ik een heel eind. Door de speculaaskruiden smaakt de granola straks natuurlijk al heel erg naar Sintsnoep. Er mist echter nog iets in mijn ogen. Kruidnoten erdoor zouden lekker zijn. Nu vind ik kruidnoten echter wat groot en niet heel gemakkelijk te eten in de yoghurt. Hierom kies ik voor iets wat er op lijkt: 200 gram Schuddebuikjes maken de Sinterklaasgranola compleet.

Sinterklaas granola oven

Mixen en bakken maar!

Als ik alle ingrediënten heb afgemeten is het tijd om te gaan mixen. Ik begin met de havermout, speculaaskruiden en de cacao. Deze mix ik in een grote schaal goed door elkaar. Vervolgens verdeel ik de honing hierdoor. Het geheel strot ik op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Deze schuif ik vervolgens de oven in. De oven is voorverwarmd op 180 graden. Na een klein kwartiertje is de granola lekker knapperig. Aangezien iedere oven anders is zou ik na een minuutje of 10 even checken hoe het met de granola staat. Als de granola zo zwart als roet ziet past dat weliswaar prima in de Sinterklaassfeer, het smaakt iets minder.

Sinterklaas granola mixen

De Schuddebuikjes, cranberries en rozijnen meng ik door elkaar. Als de granola uit de oven komt en is afgekoeld meng ik het geheel door elkaar. Vervolgens stop ik het in een bak die ik luchtdicht af kan sluiten. De Sinterklaasgranola kan hierin een week of 3 goed blijven. Puur hypothetisch natuurlijk, want tegen die tijd is het al lang op….haha.

De granola smaakt heerlijk in de yoghurt! Een stiekem handje tussendoor is echter ook erg lekker, haha. Eet smakelijk!

sinterklaasgranola

 

Deel deze post via

Leave a Comment