tips hapjes overgebleven sintsnoep

Hapjes van sinterklaassnoep

Hoewel ik het me haast niet kan voorstellen zou het natuurlijk, puur hypothetisch, kunnen dat je na de Sinterklaasdagen nog wat sinterklaassnoep over hebt. Chocoladeletters, kruidnoten, taaitaai, chocolademunten…heerlijk! Als je tijdens pakjesavond nog wat snoep gekregen hebt en je bent het snoep een beetje beu is het natuurlijk superleuk om er iets anders van te maken. Ik heb 10 tips voor je zodat je weet wat je met je overgebleven sinterklaassnoep kunt maken.

sintstnoep over arretjescake kruidnoten

Arretjescake met kruidnoten

Chocolade en kruidnoten…een perfecte combinatie! Hoewel ik me niet voor kan stellen dat je chocolade overhoudt zou het natuurlijk zomaar eens kunnen gebeuren. Met een paar pure chocoladeletters en wat kruidnoten als basis maak je gemakkelijk en snel deze heerlijke arretjescake.

Sinterklaaspopcorn met kruidnoten

Voor popcorn kun je me, bijna letterlijk, wakker maken! Een heerlijke snack voor tijdens een goede film. Hetzelfde geldt overigens voor kruidnoten, haha. Een combi is dan natuurlijk ideaal. Deze Sinterklaaspopcorn smaakt ook prima bij een kerstfilm, voor als je de kruidnoten op wil maken.

Bananenpannenkoeken met kruidnoten

Heerlijk vind ik het, om met pannenkoeken te ontbijten. Als er dan nog een handje kruidnoten rondslingert hier en daar dan is het natuurlijk erg voor de hand liggend om deze te verwerken in een lekker ontbijtje. Deze bananenpannenkoekjes zijn in de basis erg gezond. Een paar ongezondere kruidnoten erbij kan voor deze keer geen kwaad. Heerlijk genieten, en de kruidnoten komen zo ook nog eens op! In deze blog staan bovendien nog veel meer tips voor Sintleftovers.

kaneelrolletjes met kruidnoten

Kaneelrolletjes met kruidnoten

Kaneelrolletjes zijn voor mij de ideale snack voor bij de koffie. Hoe lekker is het om samen van deze kaneelbroodjes met kruidnoten te genieten? Bovendien zien ze er ook nog eens prachtig uit, dus de perfecte snack voor bij een gezellige koffiedate!

sintsnoep over - peren pepernotencrumble

Peren kruidnotencrumble

Een crumble is altijd een goed idee! Lekker als dessert, het smaakt echter ook prima bij de koffie of thee. Of gewoon zomaar tussendoor, haha. Peer heeft voor mij altijd iets winters, al zal dat waarschijnlijk vooral door de stoofpeertjes komen… Deze perencrumble met kruidnoten is een waar feestje om te snoepen!

worteltaart met kruidnoten - sintsnoep over

Worteltaart met kruidnoten

Ozosnel zal dit vast heel erg lekker vinden, haha. Wortels zijn immers een van de favoriete snacks van het paard van Sinterklaas. Deze worteltaart staat niet alleen prachtig, hij is ook nog eens heel erg lekker. Een stuk ongezonder dan hij klinkt, maar dat mag de pret niet drukken. De kruidnoten maken er een lekker sinterklazig taartje van!

Chocolademousse

De chocoladeletters en chocolademunten die we de afgelopen periode in onze schoen hebben gehad kunnen prima omgetoverd worden tot een heerlijk dessert. Deze chocolademousse is een ware verwennerij voor groot en klein. Met slechts 3 ingrediënten zet je in een handomdraai een heerlijk toetje op tafel!

Sintsnoep over - kruidnoten ijstaart

Kruidnoten ijstaart

Om een heerlijke taart te maken hoef je natuurlijk niet altijd de oven te gebruiken! Sterker nog, met deze taart zou dat desastreuze gevolgen kunnen hebben, haha. Een ijstaart overleeft het namelijk niet in de oven. Met een beetje geduld, een koelkast en een diepvries met voldoende ruimte tot je beschikking zet je deze heerlijke taart thuis ook op tafel.

sintsnoep over - kruidnotencake met karameltopping

Kruidnotencake met carameltopping

Dat je niet altijd een oven nodig hebt om een lekkere taart of cake op tafel te zetten bewijst het vorige gerecht wel. Ook voor deze kruidnotencake heb je geen vaste oven nodig. Met een Airfryer kun je al heel gemakkelijk dit lekkere taartje op tafel zetten. Ziet hij er niet ongelooflijk feestelijk uit?

sintsnoep over - kruidnotentaart met ganache

Kruidnotentaart met ganache

Ik blijf nog even in de taarten hangen, gewoon omdat het lekker is… Ik sluit graag af met een topper! Deze van Pingetest is met recht een top sluitstuk te noemen. Hij ziet er toch geweldig uit? Het kost even wat meer tijd dan een simpel taartje, het resultaat mag er dan ook wezen. Ideaal voor een verlate pakjesavond of een gezellige middag met familie en vrienden.

 

Deel deze post via

Leave a Comment