Hapjes om van de intocht van Sinterklaas een groot feest te maken

Morgen is het al zover: Sinterklaas komt aan in Nederland! Omdat we dit jaar met zijn allen thuis voor de buis zitten is het leuk om er samen met je gezin een groot feest van te maken. Hang de slingers op, zet wat leuke decoratie neer en zet de tafel vol met hapjes! Voor de intocht duiken wij met zijn allen de keuken in om wat lekkere hapjes op tafel te zetten. Ik geef een paar tips voor lekkere hapjes om van de intocht van Sinterklaas (of van pakjesavond natuurlijk) een groot feest te maken.

sinterklaas brownie kruidnoten

Sinterklaasbrownie

Een lekkere zoete snack voor bij de koffie is deze Sinterklaasbrownie. Natuurlijk ook heerlijk om te snoepen bij een kopje warme chocolademelk met slagroom. Ik bedoel: de calorieën in Sinterklaastijd tellen niet toch!? Benieuwd hoe je zelf gemakkelijk en snel deze brownie kunt maken? Je leest het hier.

sinterklaas hapje kruidnoten appel

Appel-kruidnotenpakketjes

Een ander heerlijk hapje voor bij de koffie zijn deze appel-kruidnotenpakketjes. Heel gemakkelijk om te maken, en echt superlekker! De kruidnoten smaken echt super in combinatie met de appel. Het zijn toch net cadeautjes zo? Helemaal in sinterklaasstijl!

Handige hapjes Sintleftovers - pannenkoekjes kruidnoten

Sinterklaaspannenkoekjes

Mmm…voor pannenkoeken kun je me wakker maken hoor! Het liefste eet ik ze de hele dag door. Aangezien de intocht van de Sint rond lunchtijd plaatsvind, kun je  natuurlijk net zo goed een lekker lunchen terwijl je aan het kijken bent. Ook dat doe je helemaal in Sinterklaasstijl natuurlijk. Deze pannenkoekjes zorgen voor het ultieme Sinterklaasgevoel tijdens de lunch.

Handige hapjes Sintleftovers - bananenbrood kruidnoten

Kruidnoten-bananenbrood

Heb je wel zin om te snoepen, maar hoeft het niet per se een echte Guilty pleasure te zijn? Dit bananenbrood is, op de kruidnoten na natuurlijk, best wel gezond! Serveer het als lunchhapje of snijd een plak af voor bij de koffie: in beide gevallen is het een groot succes! Eet smakelijk!

Handige hapjes Sintleftovers - Dag Sinterklaasjesreep

Sinterklaasrotsjes

Mmm…chocolade is altijd een goed idee! Chocolade in combinatie met Sinterklaas snoepgoed zorgt voor dit heerlijke hapje! Het is maar goed dat er dit jaar niet teveel mensen uitgenodigd mogen worden om de intocht te komen kijken, want dit wil je echt niet delen!

Handige hapjes pakjesavond - Sinterkaas staf

Hartige stafjes

Ben je meer van de hartige hapjes? Deze staf van Sinterklaas van bladerdeeg en geraspte kaas is echt te lekker… Misschien meer iets om op pakjesavond te snacken bij de borrel, maar als hartige snack tijdens de intocht van de Sint kan het ook prima hoor!

Sinterklaas kwarktaart - resultaat

Sinterkwarktaart

Ben je meer op zoek naar een semi-gezond hapje wat niet zo enorm vult, dan is deze sinterkwarktaart echt iets voor jou! Heerlijk voor bij de koffie of chocolademelk en lekker fris door de mandarijnen die erin zitten. Bovendien vind ik mandarijnen helemaal bij Sinterklaas passen! Aanradertje hoor, dit recept! Bovendien is het ook nog eens enorm gemakkelijk om te maken.

Zit jij morgen met het hele gezin klaar voor de televisie? En staat de tafel dan ook vol met lekkere snacks?

Wil je deze hapjes graag bewaren op een van je borden op Pinterest? Je kunt onderstaande foto gebruiken om het op te slaan op jouw inspiratiebord voor Sinterklaas.

hapjes intocht sinterklaas - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment