hapjes pakjesavond gemakkelijk snel

Last minute tips voor hapjes voor Pakjesavond

De Sint is alweer een paar weken in het land en na morgen zal hij alweer met de stoomboot terugreizen naar Spanje. Dit doet hij uiteraard niet voordat hij cadeautjes heeft rondgebracht op pakjesavond. Bij menig voordeur zal spontaan een verlaten zak cadeaus staan die onder een hoop oohs en aahs open zullen worden gemaakt. Wat weet de Sint toch altijd goed wat de kids willen hebben!

Een pakjesavond is in mijn ogen niet compleet zonder hapjes. Zeg maar gerust zonder een tafel vol met hapjes, haha. Zowel hartige als zoete hapjes mogen tijdens het Sinterklaasfeest niet ontbreken. Heb je nog wat tips nodig voor lekkere last-minute hapjes voor pakjesavond? Lees dan snel verder voor de lekkerste hapjes voor het heerlijk avondje.

Handige hapjes pakjesavond - Appelzakjes

De zak van Sinterklaas

Bladerdeeghapjes doen het altijd goed. Ze zijn gemakkelijk om te maken en smaken altijd prima. Eerder deelde ik diverse tips voor bladerdeeghapjes voor Pakjesavond. Wat denk je van een hartige banketletter? Of cadeautjes gevuld met vegetarisch gehakt? De zak van Sinterklaas doet het ook altijd goed. Een feestje op de hapjestafel!

Sinterklaas kwarktaart - resultaat

Sinterklaas kwarktaart met mandarijnen

Als ik aan Sinterklaas denk, dan denk ik aan mandarijnen. Heerlijke zoete mandarijnen die in deze Sinterklaastijd echt volop te verkrijgen zijn. Ik houd ervan. Tel daarbij op dat ik kwarktaart ook erg lekker vind en dit recept is snel bedacht. Bovendien heb je helemaal geen oven nodig bij het maken van deze taart. Een ideaal hapje dus, om tussen het inpakken van de laatste cadeautjes door nog even in te pakken. Bovendien vult hij niet zo enorm, waardoor er nog plaats genoeg is voor andere heerlijke handige hapjes op pakjesavond!

sinterklaas brownie kruidnoten

Sinterklaasbrownie

Dat hij niet zo goed vult kun je van deze Sinterklaasbrownie niet zeggen, haha. Na twee happen heb je eigenlijk al wel genoeg gegeten. Hoewel dat natuurlijk hartstikke zonde is, want deze brownie is echt superlekker! Zowel bovenop als binnenin de brownie zitten heerlijke chocolade kruidnoten. Deze maken het geheel nog een beetje extra Sinterklazig.

sinterklaas hapje kruidnoten appel

Kruidnoten/appelpakketjes

Nog zo´n lekker bladerdeeghapje! Appelflapjes zijn natuurlijk al wel bekend, deze variant met kruidnoten past perfect bij Sinterklaas. De eerste keer dat ik ze maakte was ik verbaasd over hoe goed deze combinatie werkt. Echt een heerlijk hapje! En, ook niet onbelangrijk in deze gezellige en drukke tijd van het jaar, ze zijn gemakkelijk en snel te maken.

Wat doe jij altijd op Pakjesavond? Heb je een traditie of doe je ieder jaar iets anders? Komen er hapjes op tafel te staan? Heel veel plezier morgenavond in ieder geval. Wij gaan naast de hapjes en de pakjes natuurlijk ook genieten van een hoop gezelligheid!

 

Deel deze post via

Leave a Comment