lunch bento bentobox sinterklaas overzicht 48

Weekoverzicht lunch week 48

Ohoh…de kogel is door de kerk. Ohzosnel is helemaal niet bang voor water, hij is gewoon niet wit… Paardenpiet heeft dit met een beetje verf opgelost. Sinterklaas weet echter alles. Hoewel de overige Pieten een beetje boos waren op de Paardenpiet komt uiteindelijk alles natuurlijk weer goed! De lunches komen gelukkig ook altijd goed, haha. Niet iedere dag een Sinterklaas lunch deze week, een beetje afwisseling is ook prima toch?

weekoverzicht lunch week 48 - maandag

Maandag

We beginnen de week wel met een lunch in Pietenthema. Door een Piet te tekenen op een banaan maak ik er al heel gemakkelijk een themalunch van. Dat kan met ieder thema overigens hoor, haha. Een prikker met een pietje erop zorgt ervoor dat ook de tomaatjes in het thema passen. Een paar wortels voor Ohzosnel, een broodje en een lekker worstje maken de lunch weer tot een waar Sinterklaasfeestje!

weekoverzicht lunch week 48 - dinsdag

Dinsdag

Warm lunchen vind ik ook altijd prettig als het buiten wat kouder wordt. Waarmee kun je dat nou beter doen dan met een heerlijke kop warme erwtensoep? In de Flaske Foodpot blijft deze lekker lang warm. ‘s Ochtends even opwarmen en ik kan lunchen met een lekkere warme kop soep. Een beetje roggebrood met spek maken deze winterse lunch compleet. Mandarijnen en cheesedippers zorgen voor een heerlijk tussendoortje.

weekoverzicht lunch week 48 - woensdag

Woensdag

Wat met Piet kan, dat kan met Sinterklaas natuurlijk ook. Met een watervaste stift teken ik een Sintje op een banaan. Zo mogen ze Sinterklaas ook een keer mee naar school toe nemen. Met een Sintprikker komt hij ook terug in de broodtrommel. Een broodje jam en een broodje kaas zorgen voor een lekkere en voedzame lunch. Voor wat extra vitaminen gaan er ook wat tomaatjes en wortels mee naar school toe: zo komen ze toch een stuk gemakkelijker aan de dagelijkse hoeveelheid groenten, ideaal!

weekoverzicht lunch week 48 - donderdag

Donderdag

Whoopwhoop! Het is tijd voor sushi! Soms vind ik het heerlijk om mezelf te verwennen met een lunch die anders is dan anders. Nou heb ik dat natuurlijk al gedaan met de erwtensoep deze week, nog een keertje kan nooit kwaad. Ik heb gewoon kant-en-klare sushi gehaald dit keer. Met een beetje sojasaus en wat wasabi vind ik dat een prima lunch, haha. Wat worteltjes en een paar kleine kaasblokjes maken de Yumbox compleet voor vandaag!

weekoverzicht lunch week 48 - vrijdag Vrijdag

Ik eindig de week weer met een toffe Sintlunch. Wel weer een heel gemakkelijke overigens. Ik rol een wrap met kaas op en snijd deze in kleine stukjes. Vervolgens rijg ik de stukjes aan een Sint- en een Piet-prikker. Uit een snee kruidkoek steek ik een letter S: net een chocoladeletter zo toch? Met een handje vol tomaten zorg ik ervoor dat er ook vandaag weer de nodige vitaminen mee naar school toe gaan. Lekker hoor!

Geef jij de kids vaak groenten mee naar school toe? Omdat we ‘s avonds niet altijd aan een juiste hoeveelheid groenten komen zorg ik ervoor dat de kids overdag al wat groenten gesnoept hebben. Door een beetje mee te geven in de lunchbox kan dat prima! Ik vind het een ideale oplossing zo.

Deel deze post via

Leave a Comment