sinterklaas hapje kruidnoten appel pakketjes

Sinterklaas hapje: kruidnoten-appel pakketjes

De periode rondom Sinterklaas vind ik echt heerlijk! Vroeger ben ik zelf altijd Piet geweest, nu speel ik voor Piet door de schoenen van de kids te vullen. Het Sinterklaasjournaal kijken we uiteraard, het liefste met een lekker Sinterklaas hapje op tafel. Morgen, tijdens de intocht, zet ik sowieso een hoop lekkere Sinterklaashapjes op tafel. Lekker snacken is natuurlijk altijd een goed idee! Helemaal als de hapjes ook nog eens heel gemakkelijk te maken zijn. Deze kruidnoten-appel pakketjes zijn echte handige hapjes die je Sinterklaasmiddag compleet maken!

sinterklaas hapje kruidnoten appel ingredienten

Wie heeft een zak vol koekjes?

Nou ja, kruidnoten in dit geval…die heb je namelijk nodig voor het maken van dit recept. Ik gebruik twee kleine zakjes kruidnoten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon een paar handjes kruidnoten te gebruiken: wat je toevallig hebt liggen thuis, allemaal prima! Daarnaast gebruik ik een pakje bladerdeeg, twee appels, een eetlepel kaneel en twee eetlepels Stevia Splenda. In de kruidnoten zit al genoeg suiker, een klein beetje vervangen kan geen kwaad!

sinterklaas hapje kruidnoten appel pletten

Geen roe, maar een roller!

Ik begin met het leukste werkje: de kruidnoten fijn maken, haha. Hierom vind ik het fijner om met kleinere zakjes te werken. Ik laat ze gewoon in het zakje zitten en met behulp van een deegroller maak ik er kleinere stukjes van. Als je losse kruidnoten gebruikt kun je ze wellicht tussen een schone theedoek leggen en dan fijn maken.

Appelmengsel sinterklaas hapje kruidnoten appel

Vervolgens snijd ik de appels in hele kleine stukjes. Het hoeven geen perfecte blokjes te zijn, aangezien ze straks toch in het bladerdeeg verstopt zitten ;-). Bij de appelstukjes doe ik een eetlepel kaneel en twee eetlepels Stevia Splenda. Als je van zoet houdt mag dit gerust een beetje meer zijn hoor! Met een lepel meng ik het geheel even goed door elkaar. Hierna voeg ik de kruidnoten toe. Nog heel even roeoren en de vulling is klaar!

sinterklaas hapje kruidnoten appel vullen

Inpakken maar!

Als de vulling klaar is kan ik de pakketjes af gaan maken. Eerst snijd ik alle plakken bladerdeeg in twee stukken. Op de helft van iedere helft leg ik een eetlepel van het appel-kruidnotenmengsel. Vervolgens klap ik de lege helft er overheen zodat er een vierkantje ontstaat. Met een vork druk ik de zijkanten goed op elkaar. Hierna bestrijk ik de bovenkant van de pakketjes met losgeklopt ei. Ik herhaal dit met alle plakken bladerdeeg. Vervolgens leg ik alle pakketjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Deze schuif ik voor 20 minuten in de oven die ik op 200 graden heb voorverwarmd. Warm smaken ze heerlijk, koud kun je ze echter ook prima eten! Als je alles niet in één keer op krijgt (wat ik me haast niet kan voorstellen, haha) kun je ervoor kiezen om een portie in te vriezen. In de diepvries blijven de pakketjes ongeveer 3 maanden goed. Even laten ontdooien, 5 minuten in de oven doen en je kunt weer genieten van verse pakketjes!

 

Ik heb er nu al zin in om de intocht te gaan kijken…warme chocolademelk met slagroom erbij en het feest is compleet. En oh…vanaf morgen mogen we ook eindelijk de schoen gaan zetten, ik heb er zin in!

 

sinterklaas hapje kruidnoten appel

 

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment