knutselen-knutseltips voor pasen paasei-emmers

Knutseltips voor Pasen

Pasen is met uitstek een van de feestdagen die zich prima leent om iets leuks voor te knutselen! Met alle eieren, paashazen en kuikens die erbij komen kijken is er voldoende inspiratie te vinden om zelf of met de kinderen aan de slag te gaan. Leuke knutseltips voor Pasen heb ik in de loop der jaren al heel veel gegeven. De leukste tips om te knutselen in Paasthema of Lentethema heb ik hieronder voor je verzameld. Zo kun je in het lange paasweekend zelf aan de slag om iets moois te maken. Leuk om te doen, als je het schilderen van de eieren een beetje beu bent…hihi.

Paasei-emmers maken

Met Pasen komt de paashaas natuurlijk even op bezoek! En als de paashaas in huis is, dan is de kans groot dat hij eieren verstopt heeft… Ik vind het echt heerlijk om de kinderen te zien als ze op zoek zijn naar alle paaseieren. Eerlijk is eerlijk: ik vergeet nog wel eens waar ik ze verstopt heb, en hoeveel… Dat betekent dat ik vaak weken, en soms zelfs maanden later, nog op paaseieren vind in huis. Maar goed, terug naar het zoeken tijdens de paasdagen zelf: het is wel makkelijk als je de eieren dan ergens in kunt bewaren. Hoe tof is het om dat te doen in een zelfgemaakte emmer voor je paaseieren? Dan zoeken de kids vast nog een beetje beter, waardoor wel alle eieren gevonden worden…haha!

knutselen - knutseltips voor pasen zelf hangers paastak maken

Versiering voor de paastak zelf maken

Wat is er nu leuker in huis met Pasen, dan een vrolijke paastak? Nou, een paastak die versierd is met zelfgemaakte paasversiering! Daar hoef je vaak helemaal niets voor in huis te halen. Ook van lege eierdozen kun je heel makkelijk zelf versiering maken voor in de paastak. Dat is toch veel leuker dan alle kant en klare versiering die je in de winkel kunt kopen!? Bovendien is het hartstikke gezellig om met het hele gezin aan de knutsel te gaan om versiering voor Pasen te maken.

knutselen knutseltips pasen muts voor je paasei zelf maken

Maak een muts voor je ei

Naast de decoratie in huis vind ik het ook altijd erg leuk om de paastafel leuk aan te kleden. Wat denk je van deze schattige mutsjes voor je eieren? De materialen om deze mutsen mee te maken heb je waarschijnlijk al in huis, waardoor je in no time de paastafel verder kunt decoreren. En knutselen met materialen die je al hebt: dat zijn leuke knutseltips voor Pasen toch?

knutselen knutseltips voor pasen paashaas van kralen

Knutseltips voor Pasen: Paashaas maken

Met een paar kralen, wat lijm en een beetje vilt maak je zelf heel makkelijk leuke paashazen om in huis neer te zetten. Want ja, Pasen zonder paashaas dat kan natuurlijk niet! Dus raap alle kralen in huis bij elkaar en ga lekker aan de knutsel voor deze vrolijke paashazen.

Ga jij nog lekker aan de knutsel voor Pasen? Of sta jij liever in de keuken om de paasbrunch voor te bereiden? Je kunt natuurlijk ook altijd paasdecoratie kopen, zodat je meer tijd in de keuken kunt besteden!

Hoe dan ook, met alle bovenstaande tips kun je in ieder geval aan de slag als je zin hebt om te knutselen.

Wil je deze knutseltips bewaren op een van je borden op Pinterest? Door op onderstaande afbeelding te klikken kun je hem direct pinnen!

4-leuke-en-makkelijke-knutseltips-voor-pasen-2

Deel deze post via

Leave a Comment