paasdecoratie zelf maken

Paasdecoratie maken van eierdoosjes

De afgelopen week zijn we met de kids uiteraard veel binnen geweest. Aangezien ik van knutselen houd, en de kids dit ook erg leuk vinden is er natuurlijk ook een hoop geknutseld. Zoveel zelfs, dat de jongste me nu al Jill begint te noemen, naar de knutselpresentatrice van Zapp… oops. Met het knippen oefenen we de fijne motoriek, wat op school ook weer belangrijk is. En natuurlijk werken we ook gewoon aan de schoolopdrachten. Met het knutselen hebben we de afgelopen week paasdecoratie gemaakt. Ook al zitten we binnen, de lente is buiten wel echt begonnen en Pasen komt er binnenkort ook echt aan. Een goede reden dus, om de lente naar binnen te halen! Met een eierdoos als basis hebben we verschillende hangers gemaakt voor in de paastak. Zo wordt het een vrolijke bedoeling in huis!

paasdecoratie maken eierdoos paashaas

Paashaas

Bij Pasen hoort natuurlijk een paashaas…wie brengt anders al die eieren rond? Ik knip een hoge punt uit een eierdoos. Deze schilder ik eerst in een leuke kleur. Hoe vrolijker hoe beter, in deze tijd kunnen we wel wat kleur gebruiken in huis! Als de basis droog is plak ik een paar kleine plakoogjes op de voorkant. Hieronder plak ik twee kleine pompoms. Een paar hazentanden van papier eronder maken het koppie van de paashaas af. Een grotere pompom plak ik op de achterkant. Dit wordt het staartje.Van een beetje chenilledraad maak ik de oren en de poten van de paashaas. Deze prik ik in het lijfje. In de bovenkant maak ik een gaatje. Hier haal ik een draadje doorheen zodat ik de paashaas in de paastak kan hangen. Lekker vrolijk zo toch?

kip paasdecoratie eierdoos maken

Kip in de paastak

Geen Pasen zonder eieren en geen eieren zonder kip! Deze hoort natuurlijk ook in de paastak thuis. Ook hiervoor gebruik ik een hoge punt uit de eierdoos. Eerst schilder ik deze wit. Geel of bruin kan natuurlijk ook prima. Terwijl de verf droogt knip ik de lellen, de snavel en de kam uit papier. Zodra de verf gedroogd is plak ik deze op de kip. Een paar kleine plakoogjes zorgen ervoor dat de kip ook iets kan zien. Aan de achterkant plak ik een veer: dit is de staart van de kip. Met chenilledraad maak ik de poten. Deze prik ik onderaan het lijfje door het karton heen. Een lintje erdoor en klaar is de kip!

narcis decoratie paastak eierdoos

Narcis

Naast een paashaas en een kip hoort een narcis ook echt bij Pasen vind ik. Deze is heel gemakkelijk te maken. Ik knip een lager ‘eierdopje’ uit de doos. Je weet wel: die waar de eieren in zitten. Hier knip ik een paar puntjes uit zodat het midden van de narcis een mooie vorm krijgt. Vervolgens schilder ik het in een vrolijke kleur. Als de verf droogt knip ik per narcis 6 blaadjes uit dik geel papier. Deze plak ik als een bloem in elkaar. Het midden van de narcis plak ik hier weer op. Aan de achterkant plak ik een lint vast zodat de narcis ook de paastak in kan. Supervrolijk zo toch?

Zo, nu kun jij ook lekker aan de knutsel met de kids, hoe leuk is dat? Hoe trots zullen ze zijn als ze zien dat hun zelfgemaakte decoratie gewoon in huis staat!? Veel knutselplezier!

Deel deze post via

Leave a Comment