knutselen voor pasen paashangers zelf maken - banner

Knutselen voor Pasen: zelf hangers maken

Bij ons staat hij al een paar weken te shinen in de woonkamer: de paastak. Ieder jaar verandert er iets aan de decoratie. De hangers voor in de paastak maken we namelijk zelf. Vorig jaar maakten we de hangers van lege eierdozen. Volle eierdozen wordt trouwens ook zo’n geklieder hè, haha. Hoe we die hangers maakten, kun je lezen in deze blog. Dit jaar hebben we leuke paashangers geknutseld van zelfdragende klei en strijkkralen. Beide hebben we standaard in huis, dus we hoefden er niet voor naar de winkel. Ideaal natuurlijk! Wil jij ook zelf hangers knutselen voor Pasen? Lees dan snel verder!

Paashangers maken van zelfdrogende klei

Maak zelf paashangers van zelfdrogende klei. Gemakkelijk om te maken en erg leuk om samen met de kinderen te knutselen voor Pasen. Hoe trots zullen ze zijn als hun eigen gemaakte paasdecoratie in de paastak thuis hangt!?
Active Time30 minuten
Droogtijd1 dag

Equipment

  • uitstekers in lentethema / paasthema
  • deegroller

Materials

  • 1 verpakking zelfdrogende klei
  • strijkkralen

Instructies

  • Zorg ervoor dat je werkblad bedekt is met een placemat of een tafelkleed. De klei plakt namelijk een beetje aan de ondergrond, en het zou zonde zijn als je straks mooie paasdecoratie hebt maar je eettafel is verpest...
  • Haal de zelfdrogende klei uit de verpakking. Pak een deegroller en rol het uit tot een grote lap van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Steek met behulp van de uitstekers leuke vormpjes uit de klei. Leuk als dit vormpjes zijn die bij Pasen passen! Heb je geen vormpjes, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om leuke vormen uit de klei te snijden. Heb je nog wat randjes over na het uitsteken: maak hier een bol van, rol deze uit en steek hier weer vormpjes uit. Dit blijf je doen tot de klei op is. Zorg ervoor dat je met een rietje of cocktailprikker een opening maakt bovenin de hanger waar je een lintje doorheen kunt doen: zo kun je jouw hanger ophangen als hij droog is.
  • Met de strijkkralen kun je de hangers mooi versieren. Dit gaat heel gemakkelijk door de kralen goed in de klei te drukken. Verzin jouw eigen creaties! Hoe kleurrijker, hoe leuker!
  • Laat de klei een dag drogen. Eventueel kun je de hangers na een halve dag omdraaien zodat ook de andere kant goed kan drogen.
  • Knip verschillende lintjes of touwtjes en haal deze door de openingen bovenin de hangers heen. Knoop ze vast en je paasdecoratie is klaar!

Als de hangers droog zijn kunnen ze zo de paastak in! Leuk om ieder jaar weer wat decoratie erbij te hangen. De kinderen zullen enorm trots zijn als ze zien dat de decoratie die zij gemaakt hebben jaar op jaar in de paastak hangt! Knutselen voor Pasen is zo ook nog eens een blijvende herinnering!

Wil je dit idee bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande foto voor. Zo kun je anderen ook weer inspireren om lekker te gaan knutselen voor Pasen!

knutselen voor pasen paashangers zelf maken - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment

Rating recept