Snelle last-minute paasknutsel: Paashazen van kralen

Oeps…wat gaat de tijd snel he… Zo is het nog winter en zo staat Pasen alweer voor de deur. Als je er vandaag achter komt dat we het komend weekend al Pasen vieren kan ik me voorstellen dat je denkt te weinig tijd te hebben om nog iets leuks in elkaar te knutselen. Niets is minder waar! Met een paar houten kralen, wat ponpons en een beetje vilt knutsel jij in no time een paar leuke paashaasjes die geweldig zullen staan op de paastafel.

Knutselen pasen paashaas kralen - benodigdheden

Wat heb je nodig?

Voor deze paashazen gebruik ik een aantal houten kralen in verschillende groottes. Een grote kraal voor het onderlijf en een kleinere kraal voor het bovenlijf. Hoe groot de kralen zijn maakt niet zoveel uit: als de ene kraal maar iets groter is dan de andere is het al goed. Daarnaast gebruik ik een stukje vilt voor de oren. Ik heb ze vast in de vorm van de oren geknipt. Hierdoor kun je duidelijk zien dat ik aan de onderkant een klein smal ‘lipje’ heb gemaakt. Hierdoor kan ik de oren gemakkelijker in de kralen steken straks. Verder gebruik ik nog een paar pompons en  een fineliner.

Hoe maak je ze?

Zoals ik al zei is dit echt een heel gemakkelijk project. Het is dat er een lijmpistool bij komt kijken, verder kan een kind de was doen. De grote en de kleine kraal lijm ik op elkaar met behulp van een lijmpistool. Je kunt hier ook andere lijm voor gebruiken als je dat gemakkelijker vindt. Ik vind een lijmpistool prettig werken omdat dit snel droogt.

Vervolgens spuit ik in het gat van de bovenste kraal (dit gat zit bovenaan) een beetje lijm. Hier steek ik twee oren in. Achterop de onderste kraal plak ik een pompon. Vervolgens teken ik met een fineliner een gezichtje op de bovenste kraal en: klaar is je paashaas! Je kunt er natuurlijk zoveel maken als je wilt!

Knutselen pasen paashazen gemakkelijk

Mocht je iets meer tijd hebben kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een van de andere paasknutsels die ik met je gedeeld heb te maken. Kijk eens hier voor een mooi paasei of hier voor heuse paasei-emmertjes! Voor komend weekend in ieder geval een zalig Pasen gewenst!

 

Deel deze post via

Leave a Comment