leuk uitje in Limburg - Mind Mystery

Leuk uitje in Limburg: Mind Mystery

Er even lekker op uit met de meiden. Ik vind het altijd leuk om te doen! Doordat we zelf in Brabant wonen hebben we al diverse leuke uitjes in Brabant gehad in de loop der jaren… Tijd om eens op zoek te gaan naar andere provincies. Want ook in de rest van Nederland is natuurlijk voldoende te beleven. Voor een leuk uitje met de kinderen zijn we dit keer niet zo heel ver weg gegaan. In een van onze buurprovincies is namelijk ook voldoende te beleven! Wij gingen dit keer voor een leuk uitje naar Limburg. En niet zomaar een uitje, maar eentje waar we helemaal van ondersteboven zijn! Ik neem je mee op ons bezoek naar Mind Mystery in Horst.

Wat is het?

Mind Mystery is een museum waar niets is wat het lijkt. Hoewel ik er met de kinderen naartoe ben geweest, is het ook hartstikke leuk om hier met een groep vrienden of vriendinnen of tijdens een familiedag naartoe te gaan! Het museum zit boordevol optische illusies. Tijdens een bezoek aan dit museum knijp je jezelf geregeld in je arm om te zien of het wel echt is… Wij vielen in ieder geval van de ene verbazing in de andere! Je loopt door verschillende ruimtes heen, zowel binnen als buiten. Daar zijn diverse optische illusies en grappige attracties te zien die van je bezoek een bizarre belevenis maken. Ook zijn er veel verschillende plekken waar je een foto kunt maken, die ook na deze dag voor veel hilariteit zal zorgen. Neem dus zeker je camera mee als je een bezoekje gaat brengen!

Leuk uitje in Limburg: een bezoek aan Mind Mystery

Een bezoek aan Mind Mystery begint met een korte rondleiding. Hierbij wordt het verhaal verteld van Siebrand Jacob van Moelberen. Dit was een man met duizenden ideeën, die hij allemaal ten uitvoering wil brengen. Hij reist de hele wereld over en verzamelt overal vreemde rariteiten. Deze neemt hij mee naar huis. Tijdens een van zijn experimenten gebeurt er iets vreemds: er vindt een heuse ontploffing plaats! De aarde splijt open, de rariteiten worden overal naartoe geslingerd en het huis van Siebrand is op zijn kop terecht gekomen. Nu dient het huis als museum.

leuk uitje in Limburg - Mind Mystery kinderen

Na dit verhaal lopen we verder door het museum. We krijgen uitleg over een aantal optische illusies. Op het museumplein zien we bijvoorbeeld een draak, die ons aan blijft kijken…hoe ver we ook lopen! Ook kunnen we daar een bezoek brengen aan het spiegeldoolhof: bizar om te zien hoe je ogen je voor de gek kunnen houden als je hier doorheen loopt! In da Ames kamer is het helemaal een vreemde gewaarwording…daar kun je een foto maken waarbij je zelf heel groot, of juist heel klein lijkt. En heb je ooit een wandeling gemaakt door het sterrenstelsel? In de Vortex kan dat!

Huis op zijn kop

Het hoogtepunt van ons bezoek aan Mind Mystery is toch wel het huis wat op zijn kop staat. Want niet alleen het huis staat op zijn kop, alles wat in het huis is staat ook op zijn kop! Dat zorgt voor verschillende hilarische foto’s. Met een hand balanceren op een tafel, omhoog gezogen worden door de afzuigkap…het kan hier allemaal! Echt superleuk om eens een kijkje te nemen.

leuk uitje in limburg - grappige foto

Praktische informatie

Een bezoek aan het museum kost voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar €15,95 per persoon. Kinderen van 5 tot en met 11 jaar betalen €11,95 per persoon en tot en met 4 jaar mogen gratis naar binnen. Aan het begin en eind van het museum zijn toiletten te vinden. Daarnaast is er ook een restaurant waar iets gegeten en gedronken kan worden. Een stuk van het museum is buiten, dus het is wel fijn om een dag uit te zoeken waarop het droog is als je naar Mind Mystery gaat. Het adres is Tienrayseweg 10C in Horst. Als je met de auto gaat zijn er voldoende plaatsen om te parkeren, ideaal dus!

Dit leuke uitje in Limburg is wat mij betreft zeker een bezoekje waard! Al is het alleen maar voor de gave foto’s die je er kunt maken. Heb jij nog een leuke tip voor een uitje in Limburg? Laat het me weten in de reacties!

Lijkt je dit een leuk uitje en wil je het idee bewaren op een van je borden op Pinterest? Dat kan makkelijk met onderstaande afbeelding!

leuk-uitje-in-Limburg-Mind-Mystery-pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment