knutselen knutseltips pasen muts voor je paasei zelf maken

Knutselen voor Pasen: Maak een muts voor je ei!

Met Pasen kun je er natuurlijk niet omheen: dan worden er eieren gegeten! Of het nu een zacht of een hardgekookt eitje is: het is wel zo fijn als het er ook een beetje leuk uit ziet! Een paasbrunch is in mijn ogen pas echt een feest als er ook wat vrolijke paasdecoratie bij komt kijken. De gekookte eieren zien er op zichzelf natuurlijk niet echt feestelijk uit. Met het schilderen van de eieren kun je er al iets leuks van maken, al kan ik me voorstellen dat je niet altijd zin hebt om de eieren helemaal te gaan versieren. Wat denk je van een muts voor je ei!? Klinkt een beetje gek, maar ziet er zeker leuk uit! Bovendien is het helemaal niet moeilijk om te maken. Daarnaast is het mogelijk om ze ieder jaar weer opnieuw te gebruiken, zodat je gelijk klaar bent voor een vrolijke paastafel voor volgend jaar. Je hoeft er niet voor te kunnen haken of breien, dus iedereen kan ermee aan de slag! Wil jij gaan knutselen voor Pasen? Maak dan eens een muts voor je ei!

Makkelijk knutselen voor Pasen

De dagen voor Pasen zijn hier vaak gevuld met het bedenken en voorbereiden van de paasbrunch. Lekkere hapjes maken, eitjes koken en gezellig met de kinderen bakken in de keuken. Ik vind het een heerlijke periode! Het koken wisselen we af met het decoreren van de paastafel. Deze schattige mutsjes voor je eitjes zijn heel makkelijk om te knutselen voor Pasen. Een project wat je heel makkelijk samen met de kinderen kunt maken. Hier vinden ze het altijd leuk om te knutselen, dus dat komt helemaal goed!

Wat heb je nodig?

Voor het knutselen van deze muts voor je ei heb je maar een paar materialen nodig. Een lege wc-rol of keukenrol is de basis voor deze paasknutsel. Daarnaast heb je wol nodig. Kies hiervoor een kleur die je mooi vindt, of combineer een paar leuke kleurtjes met elkaar. Verder heb je alleen nog een schaar nodig. Zo zie je maar: met weinig materialen kun je toch iets heel leuks knutselen voor Pasen!

Hoe maak je het?

De wc-rollen knip ik in vier stukken. Dus uit iedere wc-rol haal ik de basis voor vier mutsen. Knip vervolgens strengen van de wol af in jouw favoriete kleur. Het is een beetje afhankelijk van de dikte hoe lang de streng moet zijn. Ik houd zo’n 30 tot 40 centimeter aan per streng. Leg de kleuren die je voor een muts wil gebruiken bij elkaar. Vervolgens vouw je een streng dubbel. De lus steek je door het stukje van de wc-rol. De uiteindes haal je er via de buitenkant van de wc-rol doorheen. Dit doe je tot de hele wc-rol bedekt is met wol. De losse uiteindes bind je vervolgens bij elkaar in een punt. Dit kan met een klein stukje wol, of een leuk lintje. De uiteindes knip je hierna af, waardoor er een soort pompon op de muts ontstaat. Eventueel kun je de mutsen nog versieren met kralen of knopen om er echt iets speciaals van te maken!

En je bent al klaar met het knutselen van je muts voor Pasen! Dat zal een vrolijk gezicht zijn tijdens de paasbrunch! Helemaal als er een ei met een gezichtje onder staat, dat geeft zo’n leuk effect! Weet je nog niet wat je op tafel gaat zetten tijdens de paasbrunch Ik heb genoeg inspiratie voor Pasen voor je op een rijtje gezet!

Wil je dit idee bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor.

knutselen voor Pasen - muts voor je ei maken - pinterest.

Deel deze post via

Leave a Comment