bakken en knutselen unicorn eenhoorn - banner

Knutselen en bakken in eenhoorn thema

Ieder jaar op 9 april is het de dag van de eenhoorn. International Unicorn Day om precies te zijn. Op deze dag staan de symbolen van puurheid, kracht en de magie centraal. Eenhoorns komen ook in zoveel legendes, oude verhalen, films en sprookjes voor dat ze niet meer weg te denken zijn. Dat hoeft natuurlijk ook nergens voor, deze leuke sprookjesfiguren maken zowel volwassenen als kinderen blij en spreken enorm tot de verbeelding. Een dankbaar onderwerp om mee te knutselen en te bakken. Ik geef je in deze blog een paar tips om te bakken en knutselen in eenhoorn thema. Wil jij met unicorns aan de slag? Lees dan snel verder voor leuke tips!

unicorn DIY stokpaard

Maak een unicorn stokpaardje

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: de pooltubes! Superleuk om hier mee aan de knutsel te gaan. Deze unicorn stokpaardjes zijn niet alleen leuk om te maken, ze zorgen ook voor uren speelplezier. Ik bedoel: wie wil er nu niet op zijn eigen eenhoorn paardje rijden? Denk ook eens aan een unicorn-race: wie kan het snelste over een parcours lopen met zijn of haar unicorn? De winnaar krijgt natuurlijk een kleurrijk snoepje als prijs! De diy van deze kleurrijke stokpaardjes kun je hier vinden.

unicorn pannenkoek

Unicorn pannenkoeken

Het weekend, en helemaal met zo’n speciale dag, vraagt natuurlijk om pannenkoeken! Een van de 4 p’s die onder kinderen populair zijn: pannenkoek, patat (al zeggen wij natuurlijk friet), pizza en poffertjes. Met een beetje kleurstof en wat mooie versiering maak je van een stapeltje pannenkoeken in no time kleurrijke unicorn-pannenkoekjes. Als dat geen feestje is weet ik het ook niet meer! Kijk voor meer pannenkoekeninspiratie eens in deze blog.

unicorn taart zijkant

Eenhoorn taart

Wil je echt flink uitpakken op Internationale Eenhoorn Dag? Bak dan eens een eenhoorn-taart! Deze prachtige taart is bovendien helemaal niet zo moeilijk om te maken. In deze blog leg ik je stap voor stap uit hoe je de unicorn-taart zelf kunt maken. En dan is het alleen nog maar een feestje om hem op te eten! Hier wil iedereen wel een stukje van toch? My mepal unicorn eenhoorn lunch week 34 maandag

Natuurlijk kun je ook prima een unicorn-thema doorvoeren in de lunch. Hier hoeft het niet eens Eenhoorn dag voor te zijn, dit kan op iedere dag van het jaar! De overige baksels en knutsels kunnen natuurlijk ook het hele jaar door gemaakt worden. Inspiratie genoeg!

Wil je deze ideeën bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor.

bakken knutselen unicorn eenhoorn - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment