gezond ontbijt kiwi bakken - banner

Gezond ontbijt: kiwi muffins bakken

Heerlijk vind ik het, om van mijn ontbijt een feestje te maken! Van pannenkoeken tot wafels, en van havermoutpap tot muffins. Wel vind ik het belangrijk om een gezonde twist aan mijn ontbijt te geven. Dus geen ontbijtjes bomvol suiker, want dan heb ik na een uur alweer honger… Het liefste eet ik een goed vullend gezond ontbijt waarmee ik tot de lunch vooruit kan. Deze heerlijke muffins zijn niet alleen lekker, ze zijn ook een ware boost voor je weerstand.

Vitamine C

De kiwi’s die erin verwerkt zijn zitten namelijk bomvol vitamine C. Dit is een belangrijke antioxidant die zorgt voor en betere weerstand, gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Bovendien zorgt vitamine C ervoor dat ijzer sneller opgenomen wordt en het bevordert een goed functionerend zenuwstelsel. Groene kiwi’s bevatten superveel vitamine C! Zelfs meer dan sinaasappels… Met het eten van één kiwi per dag kom je al aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Deze muffins zijn dus echt een weerstandsboost!

Kiwi muffins: gezond ontbijt!

Een erg gezond ontbijt dus, deze kiwi muffins. Daarnaast ook nog eens superlekker en het vult goed: ik hoef tot aan de lunch even niets meer te eten, haha. Met dit recept kun je voldoende muffins bakken voor een gezond ontbijt voor twee personen. Voor meer porties kun je de ingrediënten gewoon vermenigvuldigen.

Voor zes flinke muffins gebruik ik 175 gram havermout, 2 eieren, 4 eetlepels kokosolie, 5 eetlepels honing, 1 theelepel bakpoeder en 3 kiwi’s. Daarnaast gebruik ik een muffintray en papieren muffinvormpjes.

Ik begin met het voorverwarmen van de oven op 160 graden. Vervolgens maal ik het havermout fijn tot het meel is. Hier mix ik de eieren, honing en het bakpoeder door. Hierna verwarm ik de kokosolie tot hij vloeibaar is. Dit roer ik ook door het havermoutmengsel heen. Twee kiwi’s schil ik en snijd ik in kleine blokjes. Deze blokjes vitamine C roer ik door het muffinbeslag heen. De andere kiwi snijd ik in plakjes. Dit kan gewoon met schil. De schil van de kiwi kun je namelijk prima eten! Sterker nog, hij zit bomvol vezels en is dus eigenlijk alleen maar gezond.

Gezond bakken

De papieren muffinvormpjes zet ik in de muffintray. Heb je geen papieren vormpjes of gebruik je die liever niet? Dan kun je er ook voor kiezen om de muffintray in te vetten met kokosolie of een bakspray. Het havermoutmengsel verdeel ik over de verschillende muffinvormpjes. Bovenop ieder vormpje leg ik een plakje kiwi. De tray zet ik op een bakplaat en deze zet ik weer in het midden van de voorverwarmde oven. Na een minuut of 40 zijn de muffins gaar. Ben je er niet zeker van of ze gaar zijn? Prik dan even met een satéprikker in de muffins: als deze er droog uit komt zijn ze gaar!

Warm zijn ze heerlijk, maar ook afgekoeld smaken ze voortreffelijk! Wij hebben aan drie muffins per persoon genoeg voor het ontbijt. Je kunt ze natuurlijk ook als tussendoortje eten: echt even genieten…

Wat is jouw favoriete ontbijtje?

Wil je deze gezonde muffins graag zelf een keer eten als ontbijt? Bewaar het recept dan op een van jouw Pinterest-borden met behulp van onderstaande afbeelding.

gezond ontbijt kiwi muffin bakken - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment