unicorn taart zijkant

Easypeasy Unicorn taart

Een paar weken terug veranderde ons huis voor één dag in een waar eenhoorn paradijs! De jongste werd vier en is helemaal weg van deze mythische wezens. Ze spreken natuurlijk ook gigantisch tot de verbeelding. Vandaar het verzoek om van haar verjaardagsfeest een unicorn feest te maken. Bij zo’n feest hoort natuurlijk ook een heuse eenhoorn taart.

Waarom moeilijk doen…

Ik vind het erg leuk om tijdens de verjaardagen van de kinderen van mijn vriend uit te pakken met een mooie taart: heerlijk bakken en fröbelen in de keuken. Daar kan ik echt van genieten en ik word er helemaal zen van, haha. Ik ben echter niet zo van het precies afwegen van bakmeel en dergelijke, dus ik kies wel voor de gemakkelijke weg: kant-en-klare pakken voor biscuitdeeg vormen de basis voor de taart. Hier hoef ik alleen eieren en melk aan toe te voegen en ik weet van tevoren dat het sowieso lukt.

 

Alle kleuren van de regenboog…

Omdat het dit keer om een unicorn taart gaat en deze wezens hand in hand gaan met regenbogen besluit ik om het biscuitdeeg zelf ook al te kleuren. Met een paar druppels voedingsmiddelenkleurstof in roze, blauw en groen kleur ik heel gemakkelijk het beslag. Als het de oven uitkomt vind ik het wel even spannend: komen de kleuren zo mooi uit als ik voor ogen had? Ik bak drie lagen. Omdat ik niet houd van een grote hap droog deeg in je mond besluit ik om alle drie de lagen met een taartzaag door te zagen. De kleuren zijn nog mooier geworden dan gedacht! Hoe gemakkelijk kan het zijn? Met dit snijden wacht ik natuurlijk wel tot de taart helemaal afgekoeld is, dus dit doe ik de volgende ochtend.

snijden easypeasy unicorn cake

Decoreren met botercrème

Na het snijden maak ik de botercrème. Omdat ik toch al voor het rek met kant-en-klaar mixen stond heb ik hier ook een mix voor botercrème meegenomen. Ik maak de crème aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik begin met een groene laag en smeer hier botercrème op. Daar leg ik een roze laag bovenop die ik besmeer met jam. Vervolgens een blauwe laag met botercrème en dit herhaal ik tot alle lagen op zijn. Dan begint het echte werk! Ik smeer de gehele taart af met botercrème en maak van fondant oren, ogen en wangen van de eenhoorn. Een hoorn heb ik gekocht, hier hoef ik alleen een cocktailprikker in te steken. De decoratie prik ik in de taart: het begint al ergens op te lijken!

unicorn taart voorkant

Finishing touch

Ook de topping koop ik zo bij de supermarkt. Ik kleur de decoratie in verschillende kleuren met kleurstof en maak hier de manen van door toefjes te spuiten. Met wat decoratiebloemetjes maak ik de taart af. Is het geen plaatje geworden? Na het zingen en uitblazen van de kaarsjes wordt de taart aangesneden en ook de binnenkant is geworden zoals ik in gedachten had.

Unicorn taart binnenkant

Zo heb ik een easypeasy unicorn taart gemaakt waar iedereen heerlijk van gesmuld heeft!

unicorn taart zijkant

 

Deel deze post via

2 thoughts on “Easypeasy Unicorn taart

Leave a Comment