unicorn DIY stokpaard banner

Unicorn DIY: Maak je eigen stokpaardje

Unicorns zijn hot. Dat zijn ze al een paar jaar, en hoewel ik had gedacht dat deze rage wel over zou waaien is niets minder waar. Nog steeds vinden de kids hier het geweldige dieren. Nou ja, fabelfiguren natuurlijk maar dat bekt niet zo lekker. Voor een leuke DIY ben ik altijd in, dus het idee voor een knutsel met een unicornis in de hoofdrol spreekt mij wel aan. Het liefst zouden de kids natuurlijk een unicorn als huisdier hebben, en daar wordt aan gewerkt! Met deze DIY maak je zelf je eigen unicorn stokpaardje. Hoe tof is dat? Bovendien is het ook nog eens hartstikke gemakkelijk om te maken, wat wil je nog meer!?

Niet naar het zwembad

De basis voor deze leuke en gemakkelijke DIY is een poolnoodle. Een wat? Juist ja, een poolnoodle. Tot voor kort wist ik om heel eerlijk te zijn niet eens wat dat was hoor. Poolnoodles zijn die lange schuimrubberen buizen waarmee je in het zwembad op het water kunt blijven drijven. Dat is nu net waar ik ze niet voor ga gebruiken. Ik ga er hele toffe stokpaardjes van maken. Een te gekke unicorn DIY waar de kids sowieso heel blij van gaan worden. Naast de poolnoodle (pfff…zeg dat maar eens 5 keer heel snel achter elkaar) heb ik verschillende kleuren wol, een mooie kleur lint, grote wiebeloogjes, vilt, een watervaste stift en lijm nodig. Oh ja, en een hoorn natuurlijk…anders is het gewoon een stokpaardje ;-).

gekleurd wol eenhoorn

DIY unicorn stokpaardje

Voor het maken van deze toffe DIY begin ik met de manen van de unicorn. Deze bestaat altijd uit diverse kleuren, dus ik duik mijn bak met garen in (niet letterlijk natuurlijk) en haal hier verschillende kleuren garen uit. Ik knip steeds een paar strengen af en door een knoop in het midden te maken zorg ik ervoor dat ze bij elkaar blijven. Met een scherp mes maak ik een inkeping in de poolnoodle op de plek waar ik de manen graag wil hebben.

manen eenhoorn knutselen

De knoop die ik in het garen heb gelegd duw ik in de inkeping waardoor de manen vast komen te zitten. Kijk even welke kleurvolgorde je het mooiste vindt. Ik heb verschillende kleuren gebruikt, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de manen allemaal in 1 kleur te maken. Hierna knip ik de oren uit vilt. Ik kies ervoor om twee contrasterende kleuren te pakken, die wel mooi bij de basiskleur staan.

oren unicorn

Met textiellijm plak ik de beide stukken van het oor aan elkaar. Onderaan in het midden doe ik nog een druppeltje lijm. Dit knijp ik even bij elkaar waardoor er meer een echte oorvorm ontstaat. Vervolgens lijm ik de oren op de basis van het stokpaardje. De ogen lijm ik er ook op. Ik heb ervoor gekozen om grote wiebelogen te gebruiken. Je kunt deze echter ook prima tekenen, net wat jij prettig vindt.

unicorn oog

Met een watervaste stift teken ik er in een paar mooie wimpers bij. Zo wordt het een echte beauty hoor! Om de snuit van de unicorn knoop ik een lint. Deze knoop ik vervolgens ook vast rondom de hals van het stokpaardje. Zo komt de snuit dichter bij de hals te staan en staat de unicorn niet meer rechtop. Een veel natuurlijker beeld, haha. Van het lint laat ik een stuk over wat als teugel gebruikt kan worden. Zo kunnen de kids er heerlijk mee rondrijden! Als slotstuk lijm ik de hoorn, die bij diverse feest- en knutselwinkels te koop is, tussen de oren. De unicorn is nu klaar om op stal te gaan. Dit is toch werkelijk waar gewoon te leuk om te maken en om mee te spelen? Ik ben in ieder geval fan hoor! Superleuk om op een kinderfeestje samen met de kids te maken. En als je dan toch bezig bent: wat denk je van deze toffe unicorn taart?

unicorn DIY stokpaard

Heb je nu geen tijd om dit project te maken maar wil je het zeker niet vergeten? Pin het dan op een van jouw Pinterest borden: hierdoor kun je het later nog eens op je gemak teruglezen.

DIY unicorn pinterest

 

Deel deze post via

Leave a Comment