Nationale Pannenkoekendag: Pimp je pannenkoek!

Jeuj! Vandaag is het weer Nationale Pannenkoekendag! Als je mijn stories op Instagram en Facebook een beetje in de gaten houdt weet je dat ik pannenkoeken echt heerlijk vind. Een ontbijt met pannenkoeken is dan ook een van mijn favoriete ontbijtjes. Op mijn blog heb ik al verschillende recepten voor pannenkoeken gedeeld de afgelopen jaren. Vorig jaar deelde ik nog een paar tips voor verschillende pannenkoekenrecepten. Vandaag deel ik tips over hoe je jouw normale pannenkoekenrecept kunt pimpen zodat er prachtige pannenkoeken uit komen! Gezond is het niet, het is zeker een schot in de roos bij alle kids die van pannenkoeken houden!

koekiemonster pannenkoek

Koekiemonster pannenkoek

Hoewel Sesamstraat al even niet meer op de reguliere televisie te bekijken is zijn de figuren uit Nederlands bekendste straat nog steeds favoriet bij menigeen. Aangezien Koekiemonster wel redelijk tot de verbeelding spreekt (wie houdt er nu niet van koekjes!?) en een pannenkoek natuurlijk ook een soort koek is maken we hier een Pannenkoekiemonster van. Voeg bij het pannenkoekenbeslag een beetje blauwe kleurstof toe. Zo bak je heerlijke blauwe pannenkoeken! Als je een paar mini-stroopwafels in het beslag legt voor het helemaal gebakken is krijgt Koekiemonster ook ogen. Van koekjes, haha….daar is de echte Koekiemonster vast jaloers op! Als de pannenkoek gebakken is kun je van stroop de oogjes afmaken en een mond vormen. Als dit geen succes is weet ik het ook niet meer!?

unicorn pannenkoek

Unicorn pancakes

Voor dit recept gebruik ik beslag voor American Pancakes als basis. Natuurlijk werkt het ook prima om gewone pannenkoekjes in een bakvorm te bakken. Zorg er echter wel voor dat ze wat dikker worden: zo hebben de kleurtjes meer effect. Ik verdeel het beslag over vier bakjes. Bij ieder bakje voeg ik een andere kleur toe. Ik gebruik hiervoor levensmiddelenkleurstof. Een bakje krijgt blauw beslag, een bakje groen, een bakje krijgt geel beslag en het roze beslag mag natuurlijk niet ontbreken. Van ieder kleurtje bak ik een paar pannenkoekjes. Deze stapel ik vervolgens op. Als ik een flinke stapel heb steek ik een hoorn en een paar oortjes bovenin de stapel. Een ijshoorn kan ook prima dienst doen als hoorn hoor! Met een beetje slagroom waar ik wat snoepbloemen in steek maak ik de manen van de eenhoorn. Nog een paar stukjes popcorn erop, wat chocoladedragees erbij en de Unicorn Pancakes zijn klaar om opgesmuld te worden!

panda pannenkoek Pandakoek

De panda is een van de favoriete dieren van de oudste hier thuis. Laat dat nou ook een heel gemakkelijk dier zijn om van een pannenkoek te maken! Hmz…dat klinkt dan wel weer vreemd, haha. Ik bak voor een panda gewoon een standaard pannenkoek. Wel zorg ik ervoor dat hij niet te bruin wordt: zo wordt de panda alleen maar mooier. Met een beetje hazelnootpasta maak ik de basis voor de ogen van de panda. Een paar snoepoogjes erin maken dat hij een vrolijke blik in zijn ogen krijgt. Met de chocolade decoreerstift van dr. Oetker maak ik het snoetje van de panda. Een paar kerstkransjes (geen idee waarom die nog over waren, haha) maak ik de schattige panda-oortjes. Dit is toch een plaatje?

 

Deel deze post via

Leave a Comment