kerstdecoratie zelf maken

Kerstdecoratie zelf maken

Met de kerst in aantocht (nog maar een weekje!) is het natuurlijk superleuk om je eigen kerstdecoratie te maken voor thuis. Helemaal leuk vind ik het om dit samen met de kids te doen. Hoewel niet alle DIY’s die ik noem helemaal geschikt zijn om met de kinderen te maken kun je een aantal kerstdecoraties zeker gezellig samen met de kinderen maken thuis. Ideaal om de eerste dagen van de kerstvakantie te doen! Of zet de kids zelf aan het werk zodat jij op het gemak de voorbereidingen voor het kerstdiner kunt treffen, haha. Ook zonder kinderen zijn de onderstaande kerstdecoraties uiteraard prima te maken. Heerlijk om even een middagje te fröbelen als het zo’n regenachtig weer is!

DIY kerstmannen krans - kerstmannenkrans

Kerstmankrans

Wat in mijn ogen echt niet kan ontbreken als het gaat om kerstdecoratie is toch wel een kerstkrans. Mooi voor aan de voordeur, ook binnen staat deze echter superleuk. Deze kerstmankrans ziet er niet alleen supervrolijk uit, hij is ook nog eens erg gemakkelijk om te maken. Met een basiskrans, een kerstmuts en wat slingers kom je al een heel eind! Je leest hier hoe je hem maakt.

Schijn een lichtje op mij

Als de dagen korter worden vind ik het heerlijk om thuis de kaarsjes aan te steken. Het staat heel gezellig en bovendien scheelt het stroom omdat je minder lampen hoeft aan te zetten: ook nog eens goed voor het milieu dus! Deze waxinelichthouders zijn gemakkelijk om te maken en geven een heel sfeervol beeld op de eettafel tijdens het kerstdiner. Omdat je met een lijmpistool werkt is het wel handig om er even bij te blijven. Hoe je deze sfeerlichtjes maakt lees je hier.

Gepersonaliseerde servetringen

Gepersonaliseerde servetringen

Tijdens het kerstdiner is een persoonlijke touch aan tafel natuurlijk extra leuk. Het hele jaar door denken we aan elkaar natuurlijk. Met de kerst komen we echter nog iets dichter bij elkaar waardoor een attent gebaar extra gewaardeerd wordt. Als je deze gepersonaliseerde servetringen maakt kun je bovendien voor het diner zelf al bepalen wie waar gaat zitten. Ideaal als je zelf bepaalde voorkeuren hebt, hihi. In deze blog zie je hoe je deze servetringen zelf kunt maken.
Herfstdecoratie maken gedroogde sinaasappels - slinger

Natuurlijke kerstdecoratie

Hoe leuk is het om, ook tijdens kerst, de natuur in huis te halen? Met een mooie slinger, gemaakt van plakjes sinaasappel is dat gemakkelijk te realiseren. Niet snel deze keer, de plakjes moeten namelijk best lang in de oven. Maar goed, daar hoef je zelf dan weer niets voor te doen. Bijkomend voordeel is dat het hele huis ruikt naar sinaasappels…lekker kerstig toch? Ik houd ervan! Je leest hier hoe je deze slinger zelf kunt maken.

Unicorn / eenhoorn kerstbal - resultaat

Unicorn kerstballen

En last maar zeker niet least: wat denk je van deze gave kerstballen? Unicorns zijn hier sowieso een hit in huis, in de kerstboom hebben ze dan ook een prominente plek veroverd. Op de droogtijd van de klei na zijn ze erg snel en gemakkelijk te maken. Maar goed: draai ‘s avonds de hoorntjes vast in elkaar (de kids kunnen hier prima bij helpen!) en de volgende ochtend kun je alweer verder met deze toffe kerstballen. Een heerlijk klusje om in de vakantie te doen samen. Hoe tof is het als je zelfgemaakte kerstballen in de boom hangen? In deze blog lees je de DIY hiervan.

Ga jij lekker fröbelen deze vakantie of liever heerlijk luieren met zijn allen? Wat zijn jouw kerstplannen?

 

Deel deze post via

Leave a Comment