weekoverzicht week 50

Weekoverzicht lunch week 50

De Sint is het land weer uit…dat betekent dat het tijd is om kerstlunches te gaan maken! Een heerlijk thema vind ik dat. Al moet ik eerlijk bekennen dat dit een beetje een drukke week was voor me waardoor ik er niet de tijd aan heb kunnen besteden die ik zou willen. Dat neemt echter niet weg dat de lunches er toch prima uit zien. Met een paar uitstekers, prikkers en bentoringen kun je gemakkelijk en snel een waar feestje maken van de lunch! Heb je trouwens mijn blog over kerstlunches al gelezen? Hier kun je hem terugvinden. Heb  je gelijk wat extra tips voor de bentobox in kerststijl!

Maandag

Deze week begin ik met een boterham in de vorm van een kerstster. Bij de IKEA hebben ze een superleuke set met diverse uitstekers, waaronder een mooie kerstster. Bovendien is deze bijna net zo groot als een snee casinobrood, waardoor er nagenoeg geen brood verspild wordt. Een bentoring met een ijsbeer erop maakt dit ijskoude plaatje compleet. In mijn blog over de kerstmarkt in Oberhausen schreef ik er al over: een uitsteker in de vorm van een kerstelf. Ik heb er een snee kruidkoek mee uitgestoken, ziet het er niet superfeestelijk uit!? Door de snoeptomaatjes die ik meegeef aan een kerstige prikker te steken tover ik deze ook gelijk om in kerstsfeer.

Dinsdag

Vandaag gaat er een wrap mee naar school toe. Ik beleg deze eerst met kaas, waarna ik hem oprol en in kleinere stukken snijd. Door deze stukjes in de vorm van een kerstboom neer te leggen en er een prikker met een ster erop in te steken ziet het er al een stuk feestelijker uit. Een krentenbol leuk ik op met een prikker met een kerstboom. De blauwe kerstballetjes worden vergezeld door een bentoring met een sneeuwpop erop.

Woensdag

Vandaag gaat er een wel heel gezellige lunch mee naar school toe. Onder de kerstboom zijn namelijk al cadeautjes gelegd. Wat een feest! Zou er voor mij ook iets bij zitten? De kerstelf die de BiFi-worst bewaakt houdt op een lijstje bij wie er lief en stout is geweest…ik wacht nog even af! Tussen de rode kerstballen die vandaag mee naar school gaan knippert een vrolijk kerstlampje. Als dat geen feest is weet ik het ook niet meer!

Donderdag

Hoe cool is deze prikker? Letterlijk haast, want er staat wel een heel winters tafereeltje op. Bovendien is het een sneeuwbol…hoe gaaf is dat? Door de tomaatjes in een zakje met sneeuwvlokken erop te stoppen zien deze er al een stuk winterser uit. Deze sneeuwman is heel erg blij met zijn BiFi-worstje. Als hij er maar niet stiekem van gaat snoepen voor de lunch! De broodbriefjes blijven en succes. Weet jij het raadsel op te lossen?

Vrijdag

Deze week eindigen we weer met een hele coole lunch. Met een stempel met een ijsster erop stempel ik ijssterren in een paar plakken komkommer. Supergemakkelijk om te doen, en het geeft een heel leuk effect! Uit een boterham met pindakaas haal ik met een uitsteker een gingerbreadman. Deze horen toch ook wel echt bij kerst vind ik hoor. Net als die candy canes overigens, haha. Superlekker, ze staan vrolijk in de kerstboom en met deze candy canes houd ik niets meer over van mijn brood dan een korstje: ik kan ze perfect gebruiken voor de restjes die over zijn van het gingerbread mannetje. Ten slotte rijg ik nog een bentoring met een ijsster om een worstje heen en de lunch is compleet.

Nog maar één weekje hierna en dan is het alweer vakantie. Weet jij al wat je allemaal gaat doen? Lekker thuis met de kerstdagen of toch op pad? Ik ben benieuwd!

Deel deze post via

Leave a Comment