Unicorn / eenhoorn kerstbal - resultaat

Easypeasy DIY: Unicorn-kerstballen

De Sint is het land nog maar net uit en de eerste kerstbomen worden alweer gezet. Sterker nog: de eerste bomen zijn half november al gespot, hihi. Ik zet altijd pas na Sinterklaas de kerstboom. Ik vind beide feesten erg leuk en gezellig, maar ik wil de goede Sint niet voor het hoofd stoten natuurlijk. Onze kerstboom ziet er altijd lekker hysterisch uit: veel kleuren en vormen hangen er in de boom. Ik houd ervan! Wat er nog niet in de boom hangt, en eigenlijk niet mag ontbreken met twee fans in huis, is een unicorn-kerstbal. In de winkel kan ik geen bal vinden die ik én  mooi, én betaalbaar vind. Hierom besluit ik om er zelf een te maken. Vooruit, ik maak er twee: voor beide meiden één!

Unicorn / eenhoorn kerstbal - benodigdheden

Wat heb ik nodig?

Een ritje naar de Action zorgt ervoor dat ik alle spullen heb die ik nodig heb voor deze gemakkelijke DIY (en nog heel veel spullen die ik helemaal niet nodig heb, haha). Ik koop wat losse bloemen, do & dry klei (deze droogt zonder oven, ideaal!), kerstballen en stiften die je op glas kunt gebruiken. Vilt heb ik nog liggen. Van het vilt ga ik de oren maken. Hier knip ik de vormen vast uit. Qua kerstballen kun je natuurlijk iedere kleur en grootte pakken die je leuk vindt. Ik kies ervoor om glanzende witte ballen te gebruiken. Ik vind de bloemetjes an sich al hysterisch genoeg, haha.

Unicorn / eenhoorn kerstbal - hoorn Unicorn / eenhoorn kerstbal - oren

 

Een eenhoorn zonder een hoorn is geenhoorn

Omdat een eenhoorn natuurlijk een hoorn nodig heeft (waar heeft hij zijn naam anders aan te danken!?) maak ik deze eerst. De Do & Dry klei droogt weliswaar snel, een dag van tevoren deze hoorns maken is geen overbodige luxe. Het project is zo snel klaar dat de klei niet droog is als je de hoorn op de kerstbal wil gaan plakken. Ik maak de hoorns door twee stukjes klei te pakken en hier kleine slangen van te maken. De slangen hebben een brede onderkant en een smalle bovenkant, net als de hoorn straks. Als ik twee rollen van gelijke lengte heb rol ik ze in elkaar zodat je één hoorn krijgt. Dit herhaal ik voor de andere hoorn. Als de hoorn na een paar uur (of de volgende dag) goed gedroogd is verf ik hem goud. Ik gebruik hier verf voor, je kunt hem ook prima kleuren met nagellak. Iedere kleur volstaat, met een laagje glitterlak er overheen wordt het helemaal lekker magisch.

De oren maak ik van vilt. Ik maak twee verschillende kleuren oren, voor elke eenhoorn een kleur. Het ene setje oren wordt roze met paars, de andere paars met roze. Ik knip hiervoor twee grote en twee kleine driehoekjes per kleur uit het vilt. De kleine driehoekjes plak ik op de grote. Ik plak ze niet helemaal onderaan, zodat er nog een randje overblijft waarmee ik ze aan de kerstbal kan plakken. Als de kleine driehoekjes goed vast zitten (ik gebruik hiervoor textiellijm) vouw ik ze in de lengte doormidden. Aan de achterkant niet ik ze bij elkaar: nu zit er een mooie vouw in het oor. Het nietje zet ik uiteraard boven het plakrandje, anders kan ik deze niet omvouwen.

Unicorn / eenhoorn kerstbal - resultaat

Komt allen tezamen

Nou ja, alle onderdelen komen samen nu. Ik zet de kerstballen op een beker zodat ze stil blijven staan. Nu hoef ik ze niet vast te houden en heb ik twee handen over om mee te werken. Ten eerste lijm ik de hoorn voor het rondje waar je de ballen mee op kunt hangen. Erna lijm ik de oren hier aan weerszijden een stukje achter. Voor het lijmwerk op de kerstbal gebruik ik weer een van mijn favoriete fröbelapparaten: mijn lijmpistool! Ideaal hoe snel dit werkt. Het geeft wel een rommeltje, hiervoor heb ik altijd een krant op mijn werktafel liggen. Als zowel de oren als de hoorn goed vast zitten op de kerstbal lijm ik één voor één de bloemen erop. Mocht je iets anders mooi vinden kun je dat er natuurlijk ook op plakken. Denk aan diamanten om mee te knutselen, glitters, echte manen…je kunt het zo gek niet bedenken! Tenslotte teken ik met een glasstift ogen op de kerstbal om de eenhoorn af te maken. Je kunt zelf kiezen wat voor een ogen je erop tekent. Ik heb iedere unicorn zijn eigen ogen gegeven, allemaal hetzelfde kan natuurlijk ook!

In no time zijn deze unieke unicorn kerstballen klaar! Is het geen plaatje? Dat staat toch überschattig in de boom… Laat je het even weten als jij ze ook gaat maken? Dat kan door de #foodfrobelfun te gebruiken op social media of hier een berichtje achter te laten. Geniet van de Kerstvoorpret!

Deel deze post via

Leave a Comment