Gepersonaliseerde servetringen

DIY: Gepersonaliseerde servetringen

Tijdens het kerstdiner is het natuurlijk superleuk als je iedereen een beetje persoonlijke aandacht kunt geven. Bovendien is het altijd leuk om een cadeautje te krijgen, ook tijdens de kerstdagen. Hoe leuk is het dan als je voor iedereen een eigen servetring kunt maken die ze na afloop van het diner weer mee naar huis mogen nemen? Helemaal als het een DIY is die supergemakkelijk te maken is!

Gepersonaliseerde servetringen - benodigdheden

Wat heb ik hiervoor nodig?

Om de servetringen te maken heb ik dit keer de Søstrene Grene geplunderd. Ik kan altijd zo genieten van deze winkels. Heerlijk dat alle schappen vol liggen met spullen om mee te hobbyen. Ik houd ervan! Ik gebruik dit keer een leren band, een gatentang voor leer en de studs die ik daar gehaald heb. De slagletters en een slaghamer had ik al liggen thuis. Naast deze benodigdheden gebruik ik ook een schaar om het leer in stukken te knippen.  Gepersonaliseerde servetringen - letters

Sla de naam

Ik knip de stukken leer in kleinere stukken. Hierbij let ik erop dat de naam erop past en dat de ring dubbelgevouwen ook daadwerkelijk om een servet heen past. Als ik de verschillende stukken leer geknipt heb (voldoende voor het aantal eters die ik verwacht) maak ik het leer nat onder de kraan. De letters die ik er zo in sla blijven dan veel beter zitten.

Vervolgens leg ik het leer op een zachte ondergrond. Ik pak de juiste slagletters voor de naam die ik ga maken en leg ze vast in de juiste volgorde klaar. Vervolgens zet ik de letter op het leer en sla er met de slaghamer achterop. Dit herhaal ik tot alle letters in het leer gedrukt staan. Zo gemakkelijk is het!

Gepersonaliseerde servetringen - gatentang

De ring maken

Als ik alle repen leer van een naam heb voorzien ga ik er servetringen van maken. Dit doe ik door eerst aan beide zijden een gaatje in het leren bandje te maken. Vervolgens pak ik de studs en steek de ene helft door een gaatje heen. Het andere stuk leer leg ik er bovenop en ik druk de bovenkant van de stud op de onderkant. Vervolgens pak ik het metalen rondje wat in de verpakking zit en leg deze op de bovenkant. Hier sla ik met een hamer op zodat beide helften van de stud in elkaar komen te zitten. Als ik dit gedaan heb met alle servetringen zijn ze klaar. Dit is toch een geweldige giveaway voor je tafelgasten? Origineel en persoonlijk, wat wil je nog meer? Bovendien kunnen de ringen steeds weer worden gebruikt, dus voor het volgende kerstdiner mogen je gasten ze weer meenemen, hihi. Eet smakelijk alvast!

Gepersonaliseerde servetringen

Deel deze post via

Leave a Comment