makkelijke gerechten kerst brunch ontbijt

Handige hapjes: Gezond kerstbrood met cranberries

In de drukke decembermaand wordt er bij mij thuis in ieder geval een hoop extra gesnoept. Het begint met de kruidnoten om vervolgens via de kerstkransjes naar de oliebollen te gaan. Een beetje gezond snoepen kan dan ook geen kwaad. Bananebrood vind ik altijd een goed idee: gemakkelijk om te maken en heel erg lekker. Ik vind het erg leuk om varianten op het gezond bananenbrood te bedenken. Dit keer kies ik voor een kerstige variant met cranberries en speculaaskruiden.

Mik en mix

Dit kerstbrood is, zoals ik het noem, een mik en mix recept. Zonder al teveel moeite  kun je eigenlijk gewoon de ingrediënten bij elkaar mikken, mixen en bakken. Voor dit kerstbrood stop ik 3 rijpe bananen met 3 eieren in een mixkom. Met een staafmixer pureer en meng ik het geheel. Ik doe er vervolgens nog ongeveer 100 gram havermout bij en 2 eetlepels speculaaskruiden en een snufje zout. Dit geheel mix ik nog een keertje totdat alles goed gemengd is. Vervolgens meng ik er een paar handjes gesneden cranberries en een paar handjes walnoten doorheen. Ik spatel het even door zodat alles goed verdeeld is.

Bakken

Na het mixen vet ik een cakeblik in met kokosolie. Hier stort ik het bananenbroodmengsel in. Ik strooi er nog wat cranberrieplakjes overheen waarna ik het geheel op een bakrooster in het midden van de oven zet. Deze is voorverwarmd op 180 graden. Na 45 minuten prik ik met een satéprikker even in het brood om te kijken of het al gaar is. Als er niets aan de prikker blijft kleven haal ik het brood uit de oven.

Ik laat het even afkoelen en stort het vervolgens op een mooie plank. Na het aansnijden kunnen we er met zijn allen van genieten tijdens het kerstontbijt, bij de brunch, bij de koffie of gewoon lekker uit het vuistje. Vrolijk kerstfeest!

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment